RU
 

Денісова заступилася за сурогатних матерів

Корреспондент.net,  1 червня 2020, 16:37
0
88
Денісова заступилася за сурогатних матерів
Фото: zik.ua
Денісова не згодна з дитячим омбудсменом з питання сурогатного материнства

З урахуванням падіння народжуваності в Україні необхідні держпрограми для її підтримки за допомогою репродуктивних технологій.

 
Сурогатне материнство в Україні необхідно розвивати з урахуванням щорічного падіння рівня народжуваності. Таку думку в понеділок, 1 червня, висловила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на брифінгу.
 
 
 
"З питання сурогатного материнства. Думаю, що потрібні напрацювання держпрограми для того, щоб підтримувати народжуваність, в тому числі, і за допомогою репродуктивних технологій, якщо батьки мають проблеми зі здоров'ям", - сказала вона.
 
Народжуваність дітей в Україні зменшується щорічно, підкреслила Денісова. "Якщо, наприклад, у 2011 році дітей було більше 8 млн, то на кінець 2019 року - 7 579 тис. Якщо ми подивимося на народжуваність, то з 2017 року щорічно народжуваність зменшується на 30-35 тис.", - уточнила вона.
 
Денісова також повідомила, що до неї звернулася 91 іноземна подружня пара, які очікують можливості забрати з України 97 дітей, народжених сурогатними матерями.
 
"Це стосується восьми клінік, які на сьогоднішній день мають таких дітей у себе і чекають батьків. Що стосується саме готелю Венеція - там 73 дитини, 62 дитини ще без батьків, очікують", - сказала Денисова.
 
Нагадаємо, раніше дитячий омбудсмен Микола Кулеба висловив думку, що комерційне сурогатне материнство в Україні порушує права дітей.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Украинадетиматеринство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі