День фінансів: Україна — №1 за паспортами, Укрпошта — банк №2 в країні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: Україна — №1 за паспортами, Укрпошта — банк №2 в країні?

992
Вівторок, 16 лютого. Розповімо про плани Федорова, Смілянського і Гетманцева.
Тариф на газ. Із чого ж, із чого ж… В НКРЕКП розповіли, що тариф на газ для населення має три складові. 50% тарифу — це вартість технологічного газу. Вартість цього газу зараз становить 5850 гривень без ПДВ за 1 тисячу куб м. Ще 30% тарифу — заробітна плата кваліфікованих працівників підприємств газорозподільних компаній. Третя складова — технічне обслуговування, утримання диспетчерських аварійних служб, а це 20% тарифу.
За даними в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, на європейському ринку ціни на газ за рік зросли на 73%, а в Україні на 22%. Якщо порівнювати співвідношення зарплат і тарифів, то в Україні і тарифи, і зарплати приблизно в чотири рази нижчі, ніж в ЄС.
Водночас, як показують результати опитування Research & Branding Group, 75% українців заявили про те, що не зможуть оплачувати рахунки після січневого підвищення тарифів, тоді як лише кожен шостий респондент вважає, що зможе їх оплачувати після підвищення.
Цифровий паспорт і перші в світі. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна стане першою у світі державою, де цифровий паспорт юридично буде прирівняний до звичайного. «Після прийняття необхідного закону в світі сформується бренд України як „цифрової держави“ — ми станемо першою країною, яка легалізує цифрові паспорти. Це також спростить внутрішні процеси з запуску нових цифрових продуктів», — зазначив Федоров.
Штрафи для водіїв та пішоходів. Верховна Рада ухвалила законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху. Пішоходам, які переходять дорогу в недозволеному місці, замість 51 грн доведеться заплатити 255 грн.
День фінансів: Україна — №1 за паспортами, Укрпошта — банк №2 в країні?
Мінімальний штраф для водіїв за найпоширеніші порушення пропонують підвищити до 510 гривень. Водіїв без прав штрафуватимуть на 3,4 тис. грн. За керування автомобілем в нетверезому стані штраф підвищиться з 17 тис. грн до 51 тис. грн.
Для власників авто на єврономерах також готують зміни. Фінансовий комітет ВР придумав, як вирішити проблему з нерозмитненими автомобілями. Комітет напрацював два законопроекти. Згідно з документами, «єврономери», які завезли в Україну до 31 грудня 2020 року, зможуть розмитнити приблизно за 1000 євро. Сума залежатиме від трьох показників: вік автомобіля, тип двигуна і об’єм двигуна.
Укрпошта — банк № 2 в країні. Такими мріями планами поділився гендиректор компанії Ігор Смілянський. Він заявив, що створення поштового банку — одна з найважливіших складових стратегії розвитку «Укрпошти». Смілянський оцінює потенційну клієнтську базу поштового банку в 7−10 млн осіб. Одна з цільових аудиторій компанії – фермери і пенсіонери.
Зобов’язання не скасовуються. На думку голови комітету з питань податкової та митної політики Данила Гетманцева, Україна в 2021 році зможе виконати свої бюджетні зобов’язання навіть в тому випадку, якщо не отримає транш від МВФ. «Нам пройти 2021 рік без чергового траншу МВФ буде набагато тяжче, але це в жодному разі не буде катастрофою. Будуть виконані бюджетні зобов’язання, буде в країні фінансова стабільність, буде валютна стабільність», — пообіцяв Гетманцев.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас