20:08 07.05.2020

Суд зупинив рішення Черкаського міськвиконкому про послаблення карантинних заходів

3 хв читати

Суд задовольнив заяву Черкаської обласної державної адміністрації та зупинив рішення міськвиконкому Черкас про послаблення карантину, повідомляє прес-служба ОДА.

"Черкаський окружний адміністративний суд розглянув та задовольнив заяву про забезпечення позову Черкаської обласної державної адміністрації з приводу скасування рішення Черкаського міськвиконкому про послаблення карантину. Тож рішення Черкаського міськвиконкому від 30 квітня 2020 року про послаблення карантинних заходів зупинене", - йдеться в оприлюдненому в четвер повідомленні.

Коментуючи рішення суду, мер Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що воно було ухвалене лише на підставі того припущення, що послаблення карантинних заходів може призвести до значної кількості захворювань на коронавірус у місті.

"Тобто тепер уже суд перебирає на себе функції епідеміологів? При тому, що Кабмін уже неодноразово заявляв про послаблення карантинних заходів з 11 травня. І уряд, до речі, фактично дублює те, що вже зроблено в Черкасах", - написав Бондаренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Міський голова Черкас також наголосив, що суд не запросив його на засідання, де вирішувалися такі важливі для жителів міста питання.

"А рішення було прийнято одноосібно, про що офіційно нас навіть не повідомили. Більше того, ухвалу навіть не розмістили в реєстрі судових рішень. Вона просто дивним чином опинилася відразу в обласній державній адміністрації. У мене єдине питання після цього. Кому в цій країні можна вірити взагалі після цього?", - підсумував він.

Як повідомлялося, виконком міськради Черкас дозволив відновити роботу з 1 травня низки магазинів, майстерень, ринків і літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення виконкомом Черкаської міськради рішення про послаблення карантинних обмежень у місті з 1 травня. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Глава МВС Арсен Аваков написав у своєму мікроблозі у Twitter: "Пане міський голово Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!".

У свою чергу мер Черкас заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину. "По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо. По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", - пояснив він.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", - сказав міський голова Черкас.

При цьому він вважає, що різкого збільшення хворих на COVID-19 після пом'якшення карантину не буде.

Крім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень були дзвінки із "погрозами кримінальних справ особисто мені як міському голові".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Де Кроо про підписану з Україною угоду про гарантії безпеки: Бельгія рішуча у своїй підтримці Україні

Повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям ЗС РФ, які вбили місцевого жителя під час окупації Миколаївської області, - Офіс генпрокурора

У Дніпропетровській і Запорізькій областях збито два "Шахеди" - ПК "Схід"

Україна і Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR977 млн військової допомоги до кінця року і постачання F-16

До України прибула пані омбудсмен Румунії Ренате Вебер - Лубінець

СБУ затримала 66-річну громадянку, яка передавала окупантам інформацію про позиції ЗСУ під Слов'янськом і закликала вбивати українських полонених

ДБР проводить обшуки в Божковській виправній колонії в Полтавській області - джерело

Бельгія поставить Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року

Окупанти в понеділок обстріляли 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, поранені три мирні жителі - ОК "Північ"

РФ може підписати угоду зі ЗС Судану про обмін зброї на логістичний центр у порту на Червоному морі - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА