RU
 

Мода 2019: топ головних тенденцій сезону осінь/зима

Корреспондент.net,  27 вересня 2019, 11:34
0
1384

Бабине літо в Україні закінчилося, значно похолодало. А значить вже можна повноцінно готуватися до осінньо-зимового сезону.

Korrespondent.net пропонує розглянути основні тенденції моди, які допоможуть підібрати гардероб в новому сезоні. Зупинимося на основних трендах сезону осінь/зима 2019-2020 детальніше. Розповімо про модні тенденції в одязі, взутті, аксесуарах та прикрасах.

 

Основні тренди осінньо-зимового сезону 2019-2020 в одязі

Тренди осінньо-зимового сезону 2019-2020 / фото: family-and-i.com

Тренч-хевлок

 

Цим незвичайним словом називають вид верхнього одягу, який є тренчем з невеликим кейпом. Свою назву такий тренч отримав завдяки британському генералу Генрі Хевлоку, відомому з військової кампанії в Індії.

Харизматичний генерал носив схожі плащі. Стильно виглядають кейпи, які відрізняються за фактурою і кольором (вовняні, бавовняні, шкіряні), а також мають незвичайну форму, наприклад, у вигляді пелерини. Модний хевлок вже встигла продемонструвати Кейт Міддлтон.

 

Достаток червоного і лайма

 

Дизайнери вирішили, що в холодну пору року не привід вбиратися в модний одяг сумовитих кольорів, тому в новому сезоні в тренді яскраво-червоний колір. При цьому вбиратися в червоний можна з ніг до голови, створюючи як повсякденний образ, так і вечірній. Оскільки в моду повертаються 70-ті, дизайнери пропонують поєднувати криваво-червоний із чорним і сірим.

Окремий тренд, де обов'язково повинен бути присутнім червоний колір, - клітинка. Червоно-чорна клітка може бути виконана по-різному, відмінно виглядає як клітина-буффало, так і тартан.

Неон часто з'являвся на подіумах в цьому сезоні, найбільше було одягу кольору соковитого лайма. Модні бренди радять носити одяг лаймового кольору соло або комбінувати з елементами одягу чорного або фіолетового кольорів.

 

Усе в шкірі

 

Вироби зі шкіри, схоже, всерйоз і надовго увійшли в моду. По обидва боки Атлантики дизайнери продемонстрували, що куртки, спідниці, брюки, комбінезони, сукні з натурального матеріалу можуть і виглядати дорого, і практично носитися. Багато представили найбільш брутальну версію тренда - в чорному кольорі.

 

Об'ємні форми

 

Абсолютно несподівано об'ємні форми з'явилися в колекціях осінньо-зимового сезону. Дизайнери представили плащі, що повністю повторюють форму тих, які носять супергерої в коміксах. Прикрашають їх оригінальні деталі крою.

Під пильною увагою дизайнерів знову виявилися плечі. Торік модницям пропонували піджаки з незвичайним кроєм рукавів, а в цьому скульптурні волани, рюші, тривимірні аплікації прикрашають навіть повсякденні сукні та вечірнє вбрання.

 

А-ля 70-ті

 

Дизайнери часто звертаються за ідеями для натхнення в минуле. Торік під прицілом були 80-ті. У сезоні 2019/2020 увага стилістів дісталася моді 70-х. Цей час називали "десятиліттям свободи". В одязі присутні агресивні елементи панку, а саме шипи і ланцюги. Їх можна спостерігати на одязі в гламурному стилі, а також на спортивних силуетах.

 

Святкові пуховики

 

Куртки-"зефірки", так популярні в минулому сезоні, в цьому році не втратять своєї актуальності. Тепер вони навіть можуть стати предметом вечірнього гардеробу. Наприклад, в новій колекції Moncler є навіть стьобані сукні до підлоги. Більш реалістичні пуховики оверсайз з величезними рукавами або міні-курточки, що закінчуються в області талії і красиво її підкреслюють.

 

Квітковий принт і клітинка

 

Одяг в клітинку не втратить актуальності в найближчому холодному сезоні. Особливо модною клітка буде на верхньому одязі. Вид і розмір клітинки абсолютно неважливий, це може бути англійська класика або більш динамічні візерунки. Колірна гамма - різноманітна, але ті, хто уважно стежать за подіями на подіумах, помітили, що червоно-чорної клітинки було найбільше.

Квіткові принти також актуальні, в тренді навіть верхній одяг з квітковим малюнком. Красиво виглядають на одязі масивні квіти.

 

Блискучий декор і легкість пір'я

 

Блискітки, стрази і паєтки доречні для вечірнього вбрання, але дизайнери вирішили, що і повсякденний лук без них нудний. Декорували блискучими, елементами, що переливаються, і аксесуари. Навряд чи хто візьметься сперечатися з Burberry, Loewe, Miu Miu і Paco Rabanne, наполягаючи на тому, що повсякденні образи повинні бути скромнішими.

Декор одягу пір'ям також складно назвати повсякденним, але з думкою гуру моди не посперечаєшся. Пір'ям прикрашали рукави, горловини, подоли і навіть підбори туфель.

 

Тренди осінь/зима 2019-2020: аксесуари та прикраси

Тренди оосінь/зима 2019-2020: аксесуари та прикраси / фото: www.kleo.ru

Пояси. За допомогою цього вдало підібраного аксесуара можна оновити навіть костюм з минулорічних колекцій. Підкреслити талію пропонують широким поясом з великою пряжкою. А брутальний пояс з металевими отворами для закріплення прикрасить вечірній образ і вигідно підкреслить силует.

Рукавички. Варто придбати рукавички довжиною по лікоть. Революцію в світі моди в 70-х роках зробив Крістобаль Баленсіага. Завдяки йому носити прикраси поверх рукавичок більше не вважається несмаком. У новому сезоні дизайнери пропонують вдягати довгі рукавички поверх блузи з довгими рукавами або в комбінації з кофтами з рукавом три чверті і навіть разом з комбінезонами.

Сумки. Що можна покласти в сумочку розміром з пачку сигарет або сірникову коробку? Ця деталь, яку продемонстрували на своїх показах провідні будинки моди, стала темою для численних мемів у мережі. У реальному житті такий декор можна просто прикріпити до звичайної сумки. А ось дуті сумки стандартних розмірів - основний тренд в аксесуарах. Така сумка не тільки оригінальна, але і практична. І через свою форму і фактуру вони виглядають трохи "космічними", але дуже стильними.

Прикраси. У моді залишаються масивні сережки і вироби, декоровані перлами. При цьому буде важливий не сам розмір сережок, а те, наскільки вони закривають поверхню вуха. Деякі бренди пропонують сюрреалістичні моделі, завдяки яким вуха нагадують металеві. Виглядати така прикраса буде стильно і сміливо. Перли в сезоні осінь/зима 2019-2020 можуть прикрашати не тільки сережки та браслети, а й одяг: джинси, піджаки, пальто.

 

Модне взуття в сезоні осінь/зима  2019-2020

Модне взуття в сезоні осінь/зима 2019-2020 / фото: boombate.com

Дизайнери вирішили, що головне у взутті - комфорт. І запропонували разом з блискучими сукнями, принтованими спідницями, мереживними сарафанах носити чорні важкі черевики. Вони вдало поєднуються з денними і вечірніми образами.

Взуття в ковбойському стилі буде популярним всю осінь. Красиво виглядають короткі ковбойські черевики з металевими заклепками з джинсами, спідницями і сукнями.

Взуття на платформі - практичний варіант на щодень. При цьому на платформі можуть бути не тільки кросівки, але і туфлі, наприклад, "оксфорди".

Не обійтися в цьому році і без взуття з леопардовим і зміїним принтом, яке вдало поєднується з базовим гардеробом.

Черевики білого кольору на перший погляд вкрай непрактичні, до того ж таке взуття складно з чимось поєднувати. Але в тандемі з базовим гардеробом вони будуть виглядати мега-стильно.

Високі чоботи безроздільно панують вже кілька сезонів поспіль, і цей не стане винятком. Можна сміливо діставати і надягати свої ботфорти, чоботи-панчохи і високі «гармошки».

Оскільки в моді 70-ті, в тренді також буде взуття на танкетці.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: зимамодаосеньтрендыукраинская мода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...