ua en ru

США внесли до чорного списку 33 пов'язаних з ОПК російських чиновника

США внесли до чорного списку 33 пов'язаних з ОПК російських чиновника Фото: Держдепартамент США (www.state.gov)

США внесли до чорного списку 33 російських чиновника, що мають відношення до ОПК і розвідувальним відомствам

Державний департамент США вніс у чорний список 33 російських чиновника. Про це Twitter повідомив глава Бюро Білого дому "Голосу Америки" Стівен Херман.

Держсекретар США Майк Помпео схвалив внесення нових фізичних і юридичних осіб в чорний список, який опубліковано на сайті Держдепу.

Додамо, що під санкції потрапили чиновники, які діють в інтересах оборонних і розвідувальних секторів Росії. Зазначимо, що імена людей, які потрапили під обмежувальні заходи, не називаються. Згідно з оприлюдненою інформацією, з компаній в список потрапили приватна військова російська компанія "Вагнер", логістична компанія Міністерства оборони РФ "Оборонлогистика" і авіаційний завод у Комсомольську-на-Амурі.

Нагадаємо, сьогодні Дональд Трамп підписав указ про посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію проти України. Трамп підписав указ, який надав Мінфіну США додаткові повноваження в питанні антиросійських санкцій, введених за анексії Криму і військової агресії на сході України, а також у відповідності з законом "Про протидію супротивникам Америки допомогою санкцій".