Газовий ринок заявляє про необхідність перегляду тарифів на доставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовий ринок заявляє про необхідність перегляду тарифів на доставку

1673
Асоціація газового ринку підтримала позицію голови Оператора ГТС щодо включення в тарифи операторів газорозподільних систем обсягів фактичних виробничо-технологічних витрат газу, які зараз покриваються на 65%.
Про це йдеться в прес-релізі асоціації.
“Основна проблема – в тариф не включені всі обсяги газу на виробничо-технологічні витрати, які їм (Операторам ГРМАГРУ) потрібні”, – зазначив у своєму нещодавньому інтерв’ю гендиректор “Оператор газотранспортної системи України” Сергій Макогон.
Повідомляється, що процедура перегляду тарифів може тривати не більше місяця і дозволить уникнути негативних наслідків, пов’язаних з утворенням заборгованості перед оператором газотранспортної системи.
Нещодавній перегляд тарифів дозволив операторам ГРМ перейти до механізму закупівлі технологічного газу на електронних біржових торгах.
Асоціація повідомляє, що позитивний ефект від таких закупівель становить економію майже в 2000 гривень на закупівлі кожної тисячі кубометрів порівняно з вимушеним придбанням такого газу в Оператора ГТС.
На сьогоднішній день частина операторів ГРМ вже придбала понад 60 млн кубометрів технологічного газу на біржових торгах, що дозволило заощадити близько 100 млн гривень коштів тарифу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас