12:40 20.05.2018

Україна перегляне підписані в рамках СНД міжнародні договори та вийде з угод, які не відповідають її національним інтересам, - Порошенко

2 хв читати
Україна перегляне підписані в рамках СНД міжнародні договори та вийде з угод, які не відповідають її національним інтересам, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ проведе ревізію всіх міжнародних договорів, підписаних у рамках СНД, і вийде з тих, що не відповідають національним інтересам України.

"Зараз ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, підписані в рамках СНД, і вийдемо з тих, у яких буде знайдено навіть найменшу невідповідність нашим українським національним інтересам", - сказав П.Порошенко під час церемонії пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" під Києвом у неділю.

Говорячи про підписаний ним напередодні указі про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД, він підкреслив, що таким чином закрив постійне представництво України в цій організації.

"Україна, починаючи з Біловезької пущі, розглядала СНД лише як інструмент цивілізованого розлучення з імперією. Цивілізованого з вини Росії не вийшло: Москва прагнула переробити Співдружність на оновлену імперію, де б усі, як у старі радянські часи, звіряли б годинник за Спаською вежею Кремля. Тому Україна не ратифікувала статут СНД і не планувала ставати повноцінним учасником СНД", - підкреслив П.Порошенко.

Як повідомлялося 2 травня 2018 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів Співдружності Незалежних Держав (СНД).

РНБО доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах СНД. "Ми не можемо вийти звідти, куди Україна ніколи не входила. Але ми припиняємо участь у координаційних органах СНД", - сказав він.

Україна була однією з трьох країн-підписантів Угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю. Однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де ухвалили Статут Співдружності, Україна його не підписала. З весни 2014 року участь Києва в заходах СНД було зведено до мінімуму.

19 травня 2018 року П.Порошенко заявив, що підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів Співдружності Незалежних Держав (СНД).

"Сьогодні я підписав відповідний указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Нам там нічого більше робити - ми рухаємося разом до Європи", - сказав П.Порошенко в суботу у Вінниці під час святкових заходів з нагоди Дня Європи.

Він підкреслив, що майбутнє України - в Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА