17:46 16.10.2020

Україна у 2020 році стала лідером зі зростання e-commerce у Східній Європі - Euromonitor International

2 хв читати
Україна у 2020 році стала лідером зі зростання e-commerce у Східній Європі - Euromonitor International

Частка e-commerce у 2020 році в Східній Європі сягнула 10% від загального обсягу роздрібного продажу, що на 36% вище порівняно з 2019 роком, при цьому в Україні зафіксовано найвищий показник зростання - приблизно на 45% - до 8% від загального обсягу роздрібного продажу в країні, випливає з дослідження Euromonitor International.

Згідно з ним, продуктовий e-commerce в Україні у 2020 році зріс на 107% порівняно з торішніми показниками. Це зумовлено карантинними обмеженнями, які сприяли співпраці продуктових ритейлерів із сервісами доставки.

Як випливає зі звіту Euromonitor, найбільш затребуваними послугами сервісів доставки стали безкоштовна доставка, її відстеження та можливість безкоштовного повернення - за ці пункти проголосувала більше ніж половина опитаних компанією респондентів.

Згідно з прогнозом, частка e-commerce у загальній структурі продажу продовжить зростати в наступні п'ять років і 2025 року сягне в Україні близько 11% проти 8% поточного року.

Україна також продемонструвала найвищий у Східній Європі показник приросту в офлайн-ритейлі - близько 5%. При цьому продуктові ритейлери фіксували зміну поведінкових патернів покупця під час карантину.

"Серед трендів у продуктовому ритейлі особливо виділяється перехід до невеликих форматів. В усій Східній Європі невеликі продуктові точки показують кращі результати в 2020 році і, згідно з прогнозом, їх демонструватимуть надалі. При цьому частка гіпермаркетів знизилася на 2,5% цього року, і вони скорочують площі або трансформуються в супермаркети", - розповіла консультант Euromonitor International Марія Милашевич під час вебінару в четвер.

Водночас близько 55% опитаних компанією респондентів вважають, що пандемія COVID-19 назавжди змінила підхід покупців до шопінгу, роль e-commerce і далі зростатиме, а близько 25% чекають на повернення до колишніх умов у середньостроковій перспективі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

Перевищення лімітів споживання е/е призвело до аварійних відключень майже в третині областей - "Укренерго"

Проєкти відновлення в Україні мають передбачати другу фазу з урахуванням ESG-критеріїв - Квернер

"Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю 15 нових автоцистерн

Аварійні відключення е/е застосовують Києві та у Миколаївській області - обленерго

У Києві діють екстрені відключення е/е через перевищення встановлених "Укренерго" лімітів - гендиректор YASNO

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА