17:21 08.05.2020

У Харкові під час капремонту житлових будинків закуповували обладнання за цінами, завищеними вп'ятеро, у департаменті ЖКГ міськради відбулися обшуки

1 хв читати
У Харкові під час капремонту житлових будинків закуповували обладнання за цінами, завищеними вп'ятеро, у департаменті ЖКГ міськради відбулися обшуки

Поліція провела одночасно 20 обшуків на підприємствах-підрядниках, задіяних у капітальному ремонті багатоквартирних будинків у Харкові, в департаменті житлового господарства Харківської міської ради, комунальному підприємстві та за місцем проживання посадових осіб і працівників цих структур.

"Правоохоронці встановили факт умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків. Матеріальна шкода бюджету міста становить понад 800 тис. грн", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Під час обшуків, проведених слідчим управлінням облуправління Нацполіції та управлінням стратегічних розслідувань в області під процесуальним керівництвом облпрокуратури, було вилучено первинну бухгалтерську й фінансово-господарську документацію. Кримінальне провадження розслідують за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За даними досудового розслідування, посадові особи підприємств-підрядників закуповували освітлювальне обладнання за ринковими цінами, а під час виконання робіт завищували вартість обладнання у декілька разів. Потім посадові особи департаменту житлового господарства Харківської міськради приймали роботи й перераховували кошти на розрахункові рахунки підприємств-підрядників. Договори було укладено на загальну суму майже 28 млн грн, із них 13 млн грн уже перераховано на розрахункові рахунки підприємств-постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА