Найстаріший в світі туроператор оголосив про ліквідацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріший в світі туроператор оголосив про ліквідацію

Фондовий ринок
1633
Рада директорів британського туроператора Thomas Cook прийшла до висновку про необхідність оголосити «про примусову ліквідацію компанії з негайним вступом рішення в силу».
Про це повідомляють британські ЗМІ.
«Заяву про примусову ліквідацію компанії сьогодні було подано до Високого суду і дано розпорядження про призначення офіційної особи в якості ліквідатора компанії», – йдеться в повідомленні.
Пітер Фанкхаузер, виконавчий директор Thomas Cook, вибачився перед клієнтами, співробітниками, постачальниками і партнерами.
«Це дуже сумний день для компанії, яка стала піонером пакетного відпочинку і зробила можливими подорожі для мільйонів людей по всьому світу», – сказав він.
Своєю чергою, управління цивільної авіації Великобританії повідомило в неділю, що всі замовлення Thomas Cook були скасовані.
«Через безпрецедентну кількість британських клієнтів, які в даний час знаходяться за кордоном, Управління цивільної авіації забезпечило флот літаків з усього світу, щоб повернути пасажирів до Великобританії зворотними рейсами», – йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті уряду Британії.
У ньому йдеться, що запущений спеціальний сайт, на якому клієнти можуть знайти детальну інформацію про такі рейсах.
Таке повернення, за попередніми оцінками, обійдеться уряду приблизно в $750 млн, повідомили в Управлінні цивільної авіації країни.
Справи у найстарішої в світі туристичної компанії пішли на спад у зв’язку із високою конкуренцією на популярних напрямках і велику заборгованість.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас