07:41 19.01.2021

Трамп збирається провести свою останню церемонію на посаді президента в день інавгурації Байдена

2 хв читати
Трамп збирається провести свою останню церемонію на посаді президента в день інавгурації Байдена

Президент США Дональд Трамп має намір провести свою останню, прощальну, церемонію на цій посаді в середу вранці - за кілька годин до інавгурації його наступника Джо Байдена, повідомляє в понеділок The Hill.

Очікується, що вранці 20 січня Трамп відбуде з Вашингтона і відправиться на військову церемонію на базі Ендрюс в штаті Меріленд. Початок церемонії заплановано на 08:00 за місцевим часом, за чотири години до того, як почнеться інавгурація Байдена. Гостей церемонії попросили прибути на неї за 45 хвилин до початку. За деякими даними, під час церемонії дадуть збройовий салют.

Потім Трамп востаннє скористається бортом номер один і відправиться на ньому до Флориди - в свою резиденцію в Мар-а-Лаго.

Запрошення відвідати церемонію на військовій базі були розіслані співробітникам адміністрації Трампа і його прихильникам. Запрошені зобов'язані прийти в масках, щоб захиститися від коронавірусу COVID-19, і можуть взяти з собою до п'яти людей.

Представник Білого дому відмовився коментувати виданню інформацію щодо планів Трампа в останні дні на посаді. За деякими даними, якийсь час після 20 січня Трамп проведе у Флориді, де плануватиме свої подальші кроки.

Трамп залишає посаду президента США, опинившись у непростій ситуації: за останні тижні він позбувся підтримки частини конгресменів-республіканців. Опитування зазначають, що американці також не в захваті від його діяльності. Водночас, спостерігачі наголошують, що Трамп, хоч і програв президентські вибори, проте зумів розширити свою електоральну базу. Крім того, багато відомих республіканців тепер згодні з баченням Трампа з приводу подальшого розвитку партії. Тому фахівці не виключають, що президент, який йде з посади, в найближчі роки так чи інакше продовжить відігравати чималу роль на американській політичній сцені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА