RU
 

Google продовжує відстежувати пересування користувачів - АР

Корреспондент.biz,  13 серпня 2018, 17:12
0
224
Google продовжує відстежувати пересування користувачів - АР
Висновки журналістів підтвердили дослідники з Прінстонського університету

Компанія використовує геолокацію, коли користувач відкриває Google Maps, пошукову систему або погодний додаток на Android.

 
Багато сервісів Google на айфонах і Android-пристроях зберігають дані про пересування користувачів, навіть якщо в настройках конфіденційності відключена історія місцезнаходжень. Про це свідчать результати дослідження агентства Associated Press.
 
За даними ЗМІ, Google заздалегідь запитує у користувача дозволу на те, щоб програми, наприклад, Google Maps, використовували геолокацію. На сторінці підтримки Google сказано, що користувачі, які відключили її, "блокують доступ до даних про місцезнаходження для всіх програм". Журналісти Associated Press з'ясували, що це не відповідає дійсності.
 
Експеримент показав, що після того, як користувачі відключили історію пересувань, але не змінили налаштування історії додатків і веб-пошуку, деякі сервіси Google продовжують автоматично зберігати дані про місцезнаходження.
 
Зокрема, компанія використовує геолокацію, коли користувач відкриває Google Maps, пошукову систему або погодний додаток на Android. Також висновки журналістів підтвердили дослідники з Прінстонського університету.
 
Раніше додаток Google Maps запустив нову функцію, коли при поширенні геолокації надається інформація про заряд батареї смартфона.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: GoogleGoogle AndroidAndroidСлежкаGoogle Maps
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...