"Виходимо на результат вже в червні": Данилюк розповів про перспективи нового траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Виходимо на результат вже в червні": Данилюк розповів про перспективи нового траншу МВФ

Казна та Політика
267
Голова Мінфіну України Олександр Данилюк після поїздки в США і переговорів з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявив, що оптимістично налаштований щодо перспектив отримання Києвом чергового траншу Фонду.
“Щодо перспектив. Все дуже просто. Є дві умови, які потрібно виконати, і ми над цим зараз працюємо. Я думаю, що якщо цей тиждень ми завершимо домовленостями, то, в принципі, в травні можуть бути ухвалені відповідні рішення як парламентом, так і урядом. І ми виходимо на результат вже в червні. Тому я ставлюся дуже оптимістично до того, що вже в червні у нас буде рішення МВФ щодо виділення наступного траншу”, – розповів Данилюк.
Нагадаємо, поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд доларів, з яких Україна отримала лише 8,7 млрд доларів, закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують отримати 1,9 млрд доларів від МВФ.
Для продовження співпраці з Фондом Верховна Рада повинна ухвалити закон про створення антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.
Крім того, згідно з вимогами МВФ та зобов’язаннями України, уряд має привести ціни на газ до імпортного паритету і забезпечити механізм їх автоматичного регулювання зі зміною цінової кон’юнктури.
Експерти вважають, що Україна у будь-якому разі виконає всі зобов’язання перед МВФ, оскільки без міжнародних кредитів ризикує розгубити всі економічні досягнення останніх років і отримати нову кризу, що межує з дефолтом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас