Каліфорнія до 2045 року скоротить викиди вуглецю в атмосферу до нуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія до 2045 року скоротить викиди вуглецю в атмосферу до нуля

Енергетика
214
Губернатор штату Каліфорнія підписав указ, який зобов’язує виробників електроенергії скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу до нуля. Мета закону – звести нанівець вплив штату на баланс двоокису вуглецю в атмосфері до 2045 року, пише Ars Technica.
Каліфорнія – найбільш густонаселений штат, який прийняв закон про нульові викиди вуглекислого газу при виробництві електроенергії, і другий регіон США, який зробив це після Гаваїв, відзначає видання. Більшість підприємств штату вже перейшло з вугілля на природний газ для виробництва електроенергії.
За даними Міненерго США, при виробництві одного мегаджоуля енергії з газу в атмосферу потрапляє 13,7 г СО2, з вугілля – 24 м. Однак при транспортуванні і видобутку вуглекислого газу часто відбуваються витоки, в основний компонент речовини – метан – розігріває Землю набагато сильніше від вуглекислого газу.
Це означає, що в найближчі роки в Каліфорнії почнеться активне будівництво вітрових, геліотермічних і геотермальних електростанцій, додає видання.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас