Від сьогодні змінено правила перевезення домашніх тварин за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від сьогодні змінено правила перевезення домашніх тварин за кордон

Особисті фінанси
860
В Україні від сьогодні змінено правила перевезення домашніх тварин за кордон.
Про це йдеться в наказі Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Тепер вивозити домашніх тварин, кішок і собак, за межі України можна, маючи ветеринарно-санітарний паспорт на домашню тварину встановленого зразка.
Також наголошується, що були змінені правила заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимоги до їх обліку. Тепер діє єдина форма бланка ветеринарно-санітарного паспорта на домашніх собак і кішок.
Щоб отримати паспорт, потрібно звернутися в органи Держспоживслужби, він буде виданий на підставі клінічного огляду тварин та за наявності всіх відповідних лікувальних обробок і щеплень.
Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:
1) клінічний огляд тварини;
2) наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).
Як зазначається, видача ветеринарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину». Послугу надають Держспоживслужба, органи і установи, що належать до сфери її управління. Розмір адміністративної плати за надання документа затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 641. Вартість оформлення становить 51 гривень 29 копійок.
Серед підстав для відмови у видачі паспорта:
1) недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством; ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об’єкті);
2) неможливість безпосереднього огляду об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду;
3) відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об’єктів; відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та / або експертного висновку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас