День фінансів, 27 квітня: про фонд ранніх інвестицій від Дубілета, онлайн-оформлення допомоги з безробіття і фінмоніторинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 квітня: про фонд ранніх інвестицій від Дубілета, онлайн-оформлення допомоги з безробіття і фінмоніторинг

683
Понеділок, 27 квітня. Почнемо тиждень із законів:
Закон про фінмоніторинг. 28 квітня вже завтра. Саме з 28 числа встановлюються оновлені вимоги до переліку інформації про платника та одержувача, яка повинна супроводжувати переказ коштів. Фінансовий моніторинг може стосуватися будь-якого клієнта банку. Які операції перевірятимуть, дивіться тут.
Як зазначив співзасновник monobank Олег Гороховський, при перевірках дотримання закону будуть враховувати перехідний період до 01.01.2021, але не зрозуміло, навіщо поспіх і метушня в такому складному проєкті, як зміна процедури здійснення наймасовішої банківської операції в країні.
Що дасть ухвалення “банківського” закону. Верховна Рада розглянула 16 тисяч правок до банківського закону. У Нацбанку зазначають, що закон дозволить зробити невідворотним процес виведення банків з ринку. Рішення НБУ про виведення банків не можна буде скасувати, а банк – повернути до життя. А власникам збанкрутілих банків буде надана можливість захистити свої права.
Закони та звільнення від ЄСВ. Нових законів щодо ЄСВ поки що чекати не варто. У Мінфіні не розглядають можливості звільнення юросіб від сплати ЄСВ на період карантину. Уряд планує підтримувати бізнес, надаючи йому дешеві кредити. Для цього розширили програму кредитів “5-7-9”. У Мінфіні кажуть, що вирішили не звільняти бізнес від сплати ЄСВ, щоб не поглиблювати дефіцит Пенсійного фонду.
Фонд ранніх інвестицій від Дубілета. Ексміністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет планує запустити Фонд ранніх інвестицій і запрошує до співпраці українських підприємців. Бізнес може бути в будь-якій галузі. Крім інвестицій, Дубілет пропонує привнести в бізнес управлінський досвід, компетенцію в ІТ і участь в просуванні бізнесу.
“Дія” допоможе оформити допомогу з безробіття. На онлайн-порталі державних послуг “Дія” з’явилася нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги з безробіття. Щоб собі оформити допомогу, необхідно авторизуватися в кабінеті користувача на порталі, заповнити онлайн-анкету, після чого – отримати підтвердження на електронну пошту. До речі, на допомогу з безробіття Кабмін виділив 6 мільярдів гривень.
На порталі також з’явився онлайн-кабінет громадянина. У кабінеті можна перевірити інформацію про свою нерухомість, документи, авто, бізнес. Цей список планують розширювати. У Мінцифри вже провели аудит, розробили концепцію єдиного реєстру народонаселення, покращують якість даних, провели тестову верифікацію даних.
🎬 До речі, корисне відео вийшло на Youtube-каналі Finance.ua. Завдяки йому можете дізнатися, як покроково отримати довідку про доходи онлайн в електронному кабінеті державної податкової служби. 👇
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас