Індивідуальні номерні знаки не допоможуть уникнути "листів щастя" водіям за порушення ПДД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індивідуальні номерні знаки не допоможуть уникнути "листів щастя" водіям за порушення ПДД

Особисті фінанси
2606
Якщо водій із індивідуальними номерними знаками перевищив швидкість, то йому доведеться заплатити штраф нарівні з автомобілістами, які їздять на авто зі звичайними номерами.
Про це розповів заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці e FACEBOOK
Після того як 1 червня запрацювала система автофіксації порушень ПДР, деякі користувачі Інтернету висловили припущення, що навряд чи поліція буде штрафувати за перевищення швидкості водіїв, які їздять на машинах з індивідуальними номерами.
Олексій Білошицький спростував це припущення. “Індивідуальні номери точно не допоможуть уникнути відповідальності”, – зазначив він.
За перші п’ять днів роботи в Києві та Київській області системи автофіксації порушень ПДР камери зареєстрували понад 200 000 випадків перевищення швидкості. Причому, деякі водії попадалися камерам кілька разів поспіль, що збільшує суму штрафу.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • МВС розглядає можливість відправки на перенавчання водіїв, які неодноразово порушили ПДР.
  • Зараз, відповідно до ПДР, діє обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, а на деяких дорогах дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год в теплу пору року. При перевищенні ліміту більше, ніж на 20 км/год власник ТЗ буде оплачувати штраф у розмірі 255 грн. При перевищенні більше, ніж на 50 км/год – штраф в 510 грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас