19:02 05.12.2019

Попит на імпортовані вживані легкові авто в листопаді знову активізувався

2 хв читати
Попит на імпортовані вживані легкові авто в листопаді знову активізувався

Первинні реєстрації в Україні вживаних легкових автомобілів, ввезених із-за кордону, зросли в листопаді у 2,5 раза порівняно з тим самим місяцем минулого року і на 7% проти активного жовтня поточного року - до 28,8 тис. од., повідомив "Укравтопром".

При цьому асоціація нагадує, що нових легкових авто минулого місяця зареєстровано лише трохи більше ніж 8,5 тис. Отже, листопад став найактивнішим місяцем року за реєстрацією вживаних імпортованих легковиків, не рахуючи перші три місяці, коли за пільговими ставками активно здійснювали легалізацію "євробляхери".

"У результаті розмитнені машини, що були в експлуатації, охопили 77% первинного ринку легкових авто, роком раніше їхня частка становила 61%", - інформує "Укравтопром".

Найбільш затребуваною "віковою групою" (понад 57%) залишаються автомобілі, вироблені вісім і більше років тому, а найпопулярнішою маркою залишається Volkswagen, яких зареєстровано 4,8 тис. од.

Другою за популярністю була в листопаді Skoda - 2,7 тис. зареєстрованих вживаних авто за цей місяць. На третьому місці Renault із результатом 2,5 тис. автомобілів.

Автомобілі Ford показали четвертий результат - їх обрали майже 2,4 тис. українців, а замикає п'ятірку лідерів Opel, у заліку якого близько 1,9 тис. українських номерів.

Загалом у січні-листопаді поточного року українську прописку отримали 377,4 тис. легкових авто, що були в експлуатації, що вчетверо більше, ніж роком раніше, і майже вп'ятеро перевершує обсяги продажу нових авто за той самий період.

Як повідомлялося, у вересні поточного року Верховна Рада вкотре відстрочила штрафи за нерозмитнені "євробляхи" - ще на 90 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

Перевищення лімітів споживання е/е призвело до аварійних відключень майже в третині областей - "Укренерго"

Проєкти відновлення в Україні мають передбачати другу фазу з урахуванням ESG-критеріїв - Квернер

"Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю 15 нових автоцистерн

Аварійні відключення е/е застосовують Києві та у Миколаївській області - обленерго

У Києві діють екстрені відключення е/е через перевищення встановлених "Укренерго" лімітів - гендиректор YASNO

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА