20:59 08.02.2021

ДТЕК погодив умови реструктуризації євробондів і банківського боргу з комітетами кредиторів

3 хв читати
ДТЕК погодив умови реструктуризації євробондів і банківського боргу з комітетами кредиторів

"ДТЕК Енерго" погодив умови реструктуризації єврооблігацій та основного банківського боргу з комітетами кредиторів-власників єврооблігацій і банків, повідомила прес-служба групи в понеділок увечері.

У компанії зазначають, що завершення реструктуризації дасть змогу забезпечити стабільну діяльність компанії в довгостроковій перспективі, гнучку механіку обслуговування боргу з урахуванням фінансових прогнозів і нестабільного зовнішнього середовища.

"Ми вибудовували переговорний процес як надійний партнер, який виконує свої зобов'язання. Це дало змогу зберегти конструктивні відносини і збалансувати можливості компанії з обслуговування позик і продовжити її розвиток. Під час переговорного процесу ми змогли переконатися, що кредитори повною мірою розуміють наслідки кризи, спричиненої пандемією COVID -19, і на економіку країни, і на енергетичну галузь. Це відображалося в їхній зваженій конструктивній позиції, спрямованій насамперед на пошук компромісного рішення. У результаті нам вдалося досягти оптимальних для обох сторін умов нової угоди", - зазначив директор зі стратегії та фінансів ДТЕК Олег Тимків.

Як повідомлялося, "ДТЕК Енерго" наприкінці 2016 року здійснило обмін випущених раніше єврооблігацій на $750 млн із погашенням 4 квітня 2018 року і на $160 млн із погашенням 28 квітня 2018 року на новий випуск із терміном обігу до 31 грудня 2024 року (емітент - DTEK Finance PLC). Умови випуску нових євробондів припускають, що їх погашення буде дійснюватиметься двома рівними частинами: 50% - в грудні 2023 року, 50% - після закінченню терміну обігу. Ставку купона за новими євробондами встановлено на рівні 10,75% річних.

Наприкінці березня 2017 року "ДТЕК Енерго" також досяг угоди з частиною власників банківського боргу про довгострокову реструктуризацію кредитного портфеля, яка передбачає відтермінування більшості залучених кредитів до 30 червня 2023 року та зміну деяких їхніх умов. При цьому погашення боргу здійснюватиметься в рамках амортизаційного механізму. Процентна ставка за боргом встановлена на рівні 5%+EURIBOR/LIBOR.

Згідно зі звітом "ДТЕК Енерго" за перше півріччя 2019 року, борг компанії становив $1,955 млрд, з якого $1,244 млрд – єврооблігації, а $711 млн – банківський борг. Крім того, залишався нереструктуризованим банківський борг на $245 млн, про завершення реструктуризації якого на загальних умовах з випуском додатково єврооблігацій на $100 млн компанія повідомила в листопаді. Згідно зі звітом, цього року ДТЕК необхідно виплатити за боргом $50 млн, а в 2021-2022 роках – по $20 млн, а основні виплати припадають на 2023-2024 роки – відповідно $1,104 млрд і $0,7 млрд.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 2 квітня 2020 року знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) DTEK Energy B.V. ( "ДТЕК Енерго") з "C" до "RD" у зв'язку з розробкою пропозиції про реструктуризацію боргу.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію електроенергії в структурі холдингу "ДТЕК". У 2019 році її чистий прибуток впав у 1,9 разу - до 2,55 млрд грн, дохід знизився на 15,4% - до 76,83 млрд грн, інвестиції в розвиток виробництва становили 5,2 млрд грн, виплати в центральний і місцеві бюджети - 14,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА