Ринкова вартість китайських технокорпорацій впала на 290 млрд дол. за два дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринкова вартість китайських технокорпорацій впала на 290 млрд дол. за два дні

Фондовий ринок
684
Китайські технологічні компанії втратили майже 290 млрд доларів у ринковій вартості за два дні після того, як уряд ввів нові антимонопольні правила.
Високотехнологічний індекс ChiNext в Шеньчжені впав на 3,3%, а індекс Star 50 в Шанхаї впав на 3,2% в середу після того, як високопоставлений чиновник китайської комісії з регулювання банківської та страхової діяльності (CBIRC) пообіцяв уважно вивчити фінтех-монополії.
Розпродаж акцій китайських технологічних компаній поширився на Гонконг, де індекс Hang Seng Tech впав на 6,3%.
Сектор втрачає у вартості майже 290 млрд доларів через те, що нагляд за банківською діяльністю націлений на фінтех-монополії.
Акції Alibaba, що котируються на Гонконзі, впали на 9,8%, знизившись на 14,4% за останні дві сесії і скоротивши ринкову капіталізацію компанії майже на 117 млрд доларів.
Конкуренти Tencent і JD.com втратили 11,4% і 17,2% за той же період відповідно, в той час як група доставки їжі Meituan впала на 19,2%. Вартість Xiaomi, яка обігнала Apple і стала третім за величиною виробником смартфонів у світі, також знизилася на 12,1% за два дні.
Увага антимонопольних регуляторів до технологічних компаній підвищилася через те, що технокорпорації чинять все більш сильний вплив на повсякденне життя в Китаї, де п’ята частина споживчих товарів в країні зараз продаються на Alibaba.
Минулого тижня китайські регулювальні органи призупинили первинне публічне розміщення акцій Ant Group, підрозділу Alibaba з платежів і кредитування на суму 37 млрд доларів, після публікації нових пропонованих правил онлайн-кредитування. Минулого місяця Пекін опублікував свій перший проєкт всеосяжного Закону Про захист персональних даних.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас