ua en ru

Рада розгляне оновлення ЦВК у четвер о 16:00

Рада розгляне оновлення ЦВК у четвер о 16:00 Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Розгляд відбудеться у ході вечірнього пленарного засідання

Верховна рада України розгляне питання оновлення Центральної виборчої комісії в четвер, 20 вересня, о 16:00 в ході вечірнього пленарного засідання. Про це сказано в Twitter парламенту.

Рада розгляне оновлення ЦВК у четвер о 16:00

"Сьогодні у Раді восьмого скликання о 16:00 на вечірньому пленарному засіданні, за порядком денним, - оновлення складу ЦВК", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону" Про Центральну виборчу комісію ", автором якого є спікер Верховної ради Андрій Парубій. Закон передбачає збільшення кількості членів Центрвиборчкому з 15 до 17 осіб. Згідно з документом, він набуде чинності з дня опублікування.

Як писало РБК-Україна, в парламенті достатньо голосів для обрання 14 нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Відзначимо, сьогодні парламент спробує звільнити 13 членів ЦВК, у яких закінчився термін повноважень, а також призначити 14 нових. Причому передбачається, що всупереч побоюванням деяких фракцій про непотрапляння їх представників до складу ЦВК, Рада проголосує за призначення всіх 14 кандидатів. Для цього достатньо голосів, стверджують РБК-Україна в керівництві фракції "Блок Петра Порошенко".