10:53 07.03.2019

Порошенко та Гейл обговорили подальші спільні кроки щодо протидії агресивним діям РФ у Чорному й Азовському морях

2 хв читати
Порошенко та Гейл обговорили подальші спільні кроки щодо протидії агресивним діям РФ у Чорному й Азовському морях

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником держсекретаря США з політичних питань Девідом Гейлом (David Hale), під час якої відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні 4 роки, зокрема значне поглиблення співпраці у сфері безпеки та оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва.

"Було окремо обговорено подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі. Відзначено необхідність подальшого посилення тиску на Росію, зокрема шляхом санкцій, у відповідь на агресивну політику Кремля, що цілеспрямовано підриває міжнародну стабільність та безпеку", - повідомляє в четвер уранці прес-служба глави Української держави.

Крім цього, президент України та заступник держсекретаря США обговорили питання проведення виборів в Україні. "Було наголошено на необхідності запобігання зовнішньому втручанню у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні", - йдеться в інформації.

П.Порошенко наголосив на важливій ролі допомоги з боку США для успішної імплементації реформ і зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Заступник державного секретаря переказав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначив "значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії" та запевнив П.Порошенка в незмінній підтримці України з боку США.

Як повідомлялося, посольство США в Україні на сторінці в мікроблозі Twitter увечері 6 березня повідомляло, що П.Порошенко і Д.Гейл під час зустрічі в Києві обговорили перспективи звільнення захоплених Росією українських моряків і кораблів.

"Американські та європейські партнери стоять з Україною проти російської агресії. Росія має повернути українські кораблі разом із моряками, а також звільнити всіх незаконно затриманих політв'язнів. Про це й багато іншого говорив заступник держсекретаря Гейл під час зустрічі з президентом", - ідеться в повідомленні.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА