08:29 14.10.2020

У США призупинили випробування COVID-препарату від компанії Eli Lilly

2 хв читати
У США призупинили випробування COVID-препарату від компанії Eli Lilly

У США "через обережність" призупинено набір добровольців для участі в експериментальному лікуванні від COVID-19 за допомогою комбінації двох препаратів - ремдесівіра і сироватки з антитілами від Eli Lilly, повідомляє Associated Press.

Компанія-розробник Eli Lilly підтвердила паузу в дослідженнях, але не розкрила причину цього кроку, обмежившись заявою про те, що пріоритетом для компанії є безпека. Національний інститут алергії та інфекційних захворювань США, спонсор дослідження, відмовився від коментарів.

Associated Press зазначає, що випробування призупинив не державний регулятор, а спонсор досліджень, тому пауза, швидше за все, триватиме недовго.

Припинене дослідження під назвою ACTIV-3 почалося в серпні. У ньому беруть участь близько 10 тис. пацієнтів, що перебувають у стаціонарах, з США, Данії та Сінгапуру. Всі учасники дослідження отримують ремдесівір, який вже отримав екстрений дозвіл на використання в Сполучених Штатах, а також препарат з антитіл, який розробляє американська Eli Lilly спільно з канадською компанією AbCellera, або плацебо.

Препарат Eli Lilly - аналог ліків Regeneron, якими лікували президента США Дональда Трампа. В основі обох - нейтралізуючі антитіла до коронавірусу, але препарат від Eli Lilly містить тільки один тип антитіл, а ліки від Regeneron - два. І Eli Lilly, і Regeneron Pharmaceuticals вже звернулися в Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) з проханням видати дозвіл на екстрене використання їх препаратів від COVID-19, хоча дослідження ще не завершені.

Днем раніше в США були припинені випробування вакцини від COVID-19 компанії Johnson & Johnson через "незрозумілу хворобу" у одного з учасників випробування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА