19:25 05.04.2018

Ухвалення закону про нацбезпеку надасть можливість Україні зробити значний крок на шляху до стандартів НАТО

2 хв читати

Голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз розраховує, що політична конкуренція не дозволить провалити ухвалений у першому читанні законопроект про національну безпеку.

"Найважливішим є те, щоб до другого читання законопроект не зазнав значних змін, які б вплинули на його оцінку нашими партнерами і зруйнували б його базову задачу - євроатлантичну інтеграцію. Сподіваюся, що політична конкуренція та амбіції не дозволять провалити цей проект закону, змінивши його до невпізнання", - цитує І.Фріз прес-служба партії "БПП".

Депутат переконана, що всі правки, внесені суб'єктами законодавчої ініціативи, мають бути попередньо узгоджені з партнерами в НАТО, оскільки йдеться "про відповідність стандартам Альянсу, а не про власне бачення сектора безпеки і оборони".

За словами І.Фріз, прийняття за основу законопроекту про нацбезпеку - надзвичайно важливий крок, тому що документ закладає фундамент для встановлення в Україні системи командування і управління вищого рівня відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу, зокрема в Збройних силах України.

"Ухвалення законопроекту надасть нам можливість зробити великий крок вперед із наближення до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Документ містить розширену частину, що регулює питання цивільного демократичного контролю і є більш ґрунтовним, сучасним та ефективним, ніж закон "Про демократичний цивільний контроль над Військовою організацією і правоохоронними органами держави", ухвалений ще в 2003 році", - сказала нардеп.

Як повідомлялося, 5 квітня Верховна Рада затвердила в першому читанні президентський проект закону (№8068) про національну безпеку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА