Атестація відсіяла 5 тисяч міліціонерів з 70 тисяч - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Атестація відсіяла 5 тисяч міліціонерів з 70 тисяч - МВС

Казна та Політика
287
На думку голови міністерства Арсена Авакова, з такою інтенсивністю кадровий процес очищення в МВС буде тривати ще рік-два, а потім ситуація має суттєво змінитися.
З 70 тисяч міліціонерів, які проходили атестацію, понад 5000 звільнено і майже стільки ж понижено в посаді. Водночас відносно правоохоронців за підсумками атестації було відкрито близько 4 тисяч кримінальних справ. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв’ю Ліга.net.
«Вперше МВС не приховує такі факти. З 70 тисяч міліціонерів, які проходили атестацію, звільнено 5257, ще майже стільки ж понижено в посаді. Новий Департамент внутрішньої безпеки за два роки роботи оформив майже 4000 кримінальних справ, близько тисячі вже направлено до суду», – сказав він.
Аваков вважає, що з такою інтенсивністю кадровий процес очищення в МВС буде тривати ще рік-два, а потім ситуація має суттєво змінитися.
«І з такою інтенсивністю процес буде тривати, я думаю, ще рік-два, потім, сподіваюся, піде на спад. Бездоганної поліції немає ніде в світі – це теж треба розуміти», – сказав він.
При цьому Аваков заявив, що прагне створення не бездоганної поліції, а поліції надійної, тієї, якій довірятимуть в суспільстві, а тому йому «неприємні безпідставні нападки на структуру МВС, яка змінюється».
Він підкреслив, що не знає, скільки часу має пройти для завершення реформи, але впевнений, що з кожним роком українське суспільство буде «відчувати зміни якості роботи поліції».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас