ua en ru

Форекс: Атака продавців на євро триває

До полудня євро повалився вниз і досяг позначки 1,344 дол. Гравці розпродають європейську валюту, після того як протягом двох днів вона так і не змогла знайти підстав для істотного зростання. Так, напередодні долар на Форексі зміг зміцнитися відразу проти двох своїх основних противників - проти фунта стерлінгів ияпонской ієни. Підтримку американській валюті надали швидше слабкі дані з інших країн, ніж сильні з США. Пара євро/долар побачила промінь світла у вигляді більш сильних, ніж очікувалося, показників ділової активності в країнах єврозони. Останні звіти починали натякати ринку на те, що Німеччина не так сильна, як багатьом хотілося б. Однак дані PMI підтвердили зростання вище прогнозів, зазначає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова.

Парі євро/долар вдалося відступити від восьмимісячного мінімуму, спираючись на статистику Німеччини, але розвинути зростання на Форексі не вийшло. У результаті В п'ятницю спостерігається новий раунд розпродажів. Одиничний позитивний звіт (індекс ділової активності в промисловості Німеччини) поліпшило настрої в основний валютній парі, але стати потужним каталізатором для відскоку не зміг. Євро залишається під тиском, і тепер список негативних факторів розширюється за рахунок нового пакету антиросійських санкцій з боку ЄС. Політична воля може дорого обійтися і так досить слабкій економіці регіону.

Кредитно-грошова політика Європейського центрального банку також тисне на позиції пари євро/долар. Інвестори чекають, що до кінця літа ЄЦБ все-таки познайомить економічний світ з програмою кількісного пом'якшення - єврозоні це необхідно. Знижена процентна ставка не дасть потрібного ефекту навіть у сукупності з негативною ставкою за депозитами. Поки що позитив простежується тільки в даних, так або інакше що належать до сектору послуг Європи, - туристи їздять, відпочивають і витрачають. Однак цей драйвер короткостроковий, до кінця вересня він буде вичерпаний, вважає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

Пара фунт/долар до полудня п'ятниці на Форексі робить чергову спробу зачепитися за підтримку, торги йдуть навколо позначки 1,6970. У п'ятницю динаміка пари буде прямо залежати від показників ВВП Великобританії за II квартал, "ведмеді" налаштовані діяти.