Міжбанк: настрої на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: настрої на користь гривні

Валюта
962
Цього вівторка настрої учасників торгів залишаються на користь подальшого зміцнення гривні. Судячи з котирувань готівкового ринку (де відбулося подальше падіння курсу прийому долара у громадян) – власники обмінників також закладають такий розвиток подій.
За нашими спостереженнями, корекція курсу триватиме й надалі, але цінове дно вже не за горами.
Причин зниження котирувань сьогодні буде кілька:
1) Аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Сьогодні розмістять гривневі і доларові облігації на найпопулярніші на фондовому ринку терміни. Нерезиденти вже зі вчорашнього дня продавали валюту на міжбанку, щоб прикупити цих гривневих облігацій, що істотно додає пропозиції на торгах і працює на зміцнення гривні;
2) Готівковий ринок залишається постачальником “дешевої” валюти на міжбанк. Банки викуповують її у населення і через валютну позицію продають на торгах, що також збільшує обсяги пропонованої валюти і збиває котирування;
3) Зміцнення гривні останніми днями стимулює активні продажі валюти експортерами (бояться подальшого падіння курсу) при досить стриманому попиті. Покупці не поспішають укладати угоди і відчайдушно торгуются. Навіть швидке наближення трьох днів вихідних поки не особливо змінює цей розклад сил на торгах.
Ми прогнозуємо на вівторок коливання долара в межах 26,10-26,25 гривень за долар з обсягами операцій до 440 мільйонів доларів при здійсненні до 560 угод. Залишаться активними продавцями валюти іноземці, які сьогодні братимуть участь в аукціоні по ОВДП, а спекулянти продовжать працювати як у форматі «в дві сторони», так і з періодичними спробами грати “на пониження”, що їм сьогодні цілком вдасться.
НБУ буде викуповувати надлишок пропозиції долара в “анонімному” форматі через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,30 / 26,32
євро – 29,73 / 29,74
російський рубль – 0,4060 / 0,4062
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас