RU
 

Кабмін спростив в'їзд із непідконтрольного Донбасу і Криму

Корреспондент.net,  30 липня 2020, 15:25
0
896
Кабмін спростив в їзд із непідконтрольного Донбасу і Криму
Фото: dpsu.gov.ua
Також спрощено в'їзд в Україну з країн "червоної зони" з широким розповсюдженням COVID-19

Так само самоізоляція скасовується для дітей до 12 років, дипломатів, транзитних пасажирів, членів екіпажів вантажних морських і повітряних суден, інструкторів збройних сил держав-членів НАТО

 
Обов'язкова самоізоляція протягом 14 днів скасовується з 1 серпня для українських громадян, що в'їжджають з непідконтрольних територій. Про це в четвер, 30 липня, повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі виданню Українська правда.
 
 
За його словами, це пов'язано з набуттям чинності постанови уряду №641 від 22 липня про зміни перетину лінії розмежування на Донбасі і адміністративного кордону з Кримом.
 
"Наразі діє обов'язок для людей, які слідують з непідконтрольних територій - встановити додаток Дій вдома. Ця норма скасовується", - сказав Демченко.
 
Також відповідно до постанови №641 спрощений в'їзд в Україну з країн "червоної зони" з широким розповсюдженням COVID-19.
 
Самоізоляція скасовується для дітей до 12 років, дипломатів, транзитних пасажирів, членів екіпажів вантажних морських і повітряних суден, інструкторів збройних сил держав-членів НАТО.
 
Обов'язковим для іноземців залишається страховий поліс, але розширена категорія осіб, яким він не потрібен. Це дипломати, представники офіційних міжнародних місій і члени їх сімей, інструктори збройних сил держав - членів НАТО.
 
Як повідомлялося, уряд на засіданні в четвер, 25 червня, прийняв рішення скасувати самоізоляцію для тих, хто в'їжджає в Україну, за умови здачі ПЛР-тесту на коронавірус.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Карантин у Києві та Україні
СюжетCOVID-19 в Україні: чи відкривати школи під час пандемії
СюжетМітинг антивакцинаторів у Києві: страх втратити роботу або стати роботами
СюжетЧи варто чекати на новий локдаун в Україні, та яким він буде
СюжетКоронавірус, локдаун та онлайн-навчання: якими є реалії української школи
Мер Тернополя заявив, що карантин у місті буде посилено
СПЕЦТЕМА: Карантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияКабмин Украиныкарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі