Horizon Capital інвестує $200 млн в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Horizon Capital інвестує $200 млн в Україну

Казна та Політика
907
Компанія Horizon Capital інвестує 200 млн доларів в українські експортно-орієнтовані компанії.
Про це повідомили в прес-службі Національної інвестиційної ради.
Як наголошується, в ході засідання Національної інвестради в Давосі Horizon Capital зібрала орієнтований на Україну $200-мільйонний фонд Emerging Europe Growth Fund III, у створенні якого взяли участь нові і вже існуючі приватні та інституційні інвестори.
“Реалізувавши свою першочергову мету в 150 млн доларів, EEGF III став найбільшим за останні 10 років фондом прямих інвестицій в Україну”, – йдеться в повідомленні.
“Фонд має на меті підтримати експортно-орієнтовані українські компанії, які працюють насамперед в сфері IT, а також сільського господарства, легкої промисловості та виробництва продуктів харчування”, – повідомляє прес-служба.
Крім того, фонд планує інвестувати в компанії, що працюють в сегментах e-commerce, охорони здоров’я, фармацевтики, споживчих товарів і фінансових послуг.
Згідно з повідомленням, розмір інвестицій на кожну окрему компанію складе 5-20 млн доларів, які будуть інвестовані в наступні 2-3 роки.
“Якірним інвестором фонду став Western NIS Enterprise Fund, також в EEGF III залучені кошти ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU. Крім того, третину фонду склали кошти фондів, сімейних офісів та інших приватних інвесторів”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас