15:32 07.11.2019

Програмне РРО для підприємців та його обслуговування буде безкоштовним - Голова ДПС

2 хв читати
Програмне РРО для підприємців та його обслуговування буде безкоштовним - Голова ДПС

Новітні програмні реєстратори розрахункових операцій від Державної податкової служби та їхнє обслуговування для підприємців будуть безкоштовними.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова ДПС України Сергій Верланов.

«Так, дійсно, програмне забезпечення має бути безкоштовним, так само, як і його обслуговування… Власне, цим воно кардинально відрізняється від ситуації, яка є на сьогоднішній день, і це великий плюс», - заявив Сергій Верланов.

Очільник податкової зазначив, що не існує жодного опонента цієї ініціативи.

«На сьогоднішній день є близько 400 тисяч касових апаратів, і усі бізнесмени, які ними користуються, у тому числі дрібні підприємці, які, наприклад, торгують підакцизними товарами, вони тільки за», - підкреслив Верланов.

Крім того, голова ДПС відзначив указ президента Володимира Зеленського щодо запровадження дворічного мораторію на перевірки ФОПів.

«Ми маємо розвивати і економіку, і систему оподаткування, йти вперед. Звичайно, не змінюючи «спрощенку» за своєю суттю, але додаючи контроль за усім периметром державної економіки для того, щоб боротися з контрабандою і з іншими явищами, які негативно проявляються всі ці роки і не дають нам можливості зробити якісний великий стрибок», - заявив Сергій Верланов.

На думку головного податківця України, головна ціль законів про РРО – це розширення білої економіки та зменшення сірої, необлікованої.

«По-друге, це, звичайно, боротьба з контрабандою. І третє – це полегшення життя бізнесу шляхом введення програмних РРО (реєстраторів розрахункових операцій – ред.), які є простішими, дешевшими, швидшими, і будь-який бізнес може скористатися рішенням, яке йому пропонує держава або рішеннями, які бізнес сам собі обере», - підсумував свій виступ Верланов.

Державна податкова служба України активно співпрацює з бізнесом, щоб запровадження новітніх реєстраторів розрахункових операцій (РРО) відбулося максимально комфортно. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Захист економічних прав та свобод

Наростання зовнішніх і внутрішніх чинників впливу на ситуацію в Україні. Які шляхи подолання загрозливих тенденцій

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА