17:47 26.10.2018

Медведчука українці сприймають насамперед як кума Путіна - опитування

2 хв читати
Медведчука українці сприймають насамперед як кума Путіна - опитування

Лідера громадянського руху "Український вибір - Право народу", члена партії "За життя" Віктора Медведчука українці сприймають насамперед як кума президента Росії Володимира Путіна (35% опитаних).

В опитуванні, проведеному у вересні 2018 року КМІС на замовлення громадської організації "Детектор медіа", один із блоків було присвячено темі повернення В.Медведчука до публічної політики.

Ще 13% сприймають його як представника мінської Тристоронньої контактної групи (ТКГ), 10% - як екс-голову президентської адміністрації Леоніда Кучми. Крім того, деяка кількість громадян сприймає В.Медведчука як того, хто "ефективно звільняє полонених" (із заходу на схід країни це сприйняття зростає з 1% до 9%).

Більше ніж половина респондентів (52%) не змогли відповісти на запитання, хто насамперед сприяє поверненню В.Медведчука до публічної політики. 21% бачать у цьому "руку Кремля", 15% - українських олігархів, 12% - представників "сім'ї" екс-президента Віктора Януковича. 5,5% вважають, що цьому сприяє президент України Петро Порошенко і 3% - що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Позитивне сприйняття В.Медведчука спостерігається в разі, якщо респонденту подобається канал NewsOne (і в меншій мірі це стосується каналу "112 Україна"). Серед тих, хто не вважає жоден із цих каналів таким, що просуває їхні ідеї, 49% не змогли відповісти на запитання про В.Медведчука. А серед тих, хто дивиться NewsOne/"112 Україна" – лише трохи більше ніж 25% не змогли відповісти. Також серед тих, хто дивиться NewsOne/"112 Україна", переважають ті, хто сприймає В.Медведчука в "більш нейтрально-позитивних інтерпретаціях".

Польовий етап тривав із 8 до 23 вересня. Загалом було опитано 2026 респондентів, що проживають в усіх областях України та в Києві (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій області опитування здійснювалося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників, близьких до 50%; 2.8% для показників, близьких до 25 або 75%; 2.0% для показників, близьких до 12 або 88%; 1.4% для показників, близьких до 5 або 95%; 0.7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Опитування здійснювалося за фінансування Міністерства закордонних справ Данії ("Даніда").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА