18:32 26.04.2018

До ВР можуть пройти сім партій

2 хв читати
До ВР можуть пройти сім партій

Сім політичних партій, подолавши 5-відсотковий бар'єр, потрапляють до Верховної Ради в разі проведення виборів до парламенту найближчої неділі, про що свідчать оприлюднені в четвер дані соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Якби вибори до українського парламенту проводилися найближчої неділі, то з усіх респондентів 10,7% віддали б свої голоси за ВО "Батьківщина", 8,3% - за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, 7,8% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 7,7% - за "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,1% - за "Опозиційний блок", 5,3% - партію "За життя", 5% - за Радикальну партію Олега Ляшка.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. Ще 13,6% респондентів сказали, що не брали б участі у виборах, і 23,6% заявили, що ще не визначилися зі своїм вибором, або ж відмовилися відповідати на запитання.

Водночас серед тих, хто планує голосувати, за ВО "Батьківщина" віддали б свої голоси 12,4% респондентів, за "Громадянську позицію" - 9,6%, за "Слугу народу" - 9,1%, за "БПП "Солідарність" - 9,0%, за "Опозиційний блок" - 8,3%, за партію "За життя" - 6,1%, а за Радикальну партію - 5,8%.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. 27,4% опитаних або відмовилися відповідати на це запитання, або відповіли, що ще не визначилися.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітня 2018 року. Метод збирання первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка представляє доросле населення України, за такими ознаками, як стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/сіло). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю становила 22 хвилини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА