13:44 20.12.2019

Пілотний проект Аграрного реєстру стартує в 6 областях України

2 хв читати
Пілотний проект Аграрного реєстру стартує в 6 областях України

Пілотний проект Аграрного реєстру стартує в Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській і Миколаївській областях і після пілотної фази, аналізу роботи й усунення всіх недоліків буде поширений на всю територію України.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за допомогою цього реєстру планується спростити доступ до банківського фінансування, впровадити програми таргетованої державної підтримки. Також цей інструмент сприятиме виправленню помилок у Держгеокадастрі.

У міністерстві зазначили, що сервіс працюватиме за принципом "єдиного вікна". У ньому буде доступна інформація з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб, Реєстру прав, Реєстру тварин. Планується, що Аграрний реєстр буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, необхідних для ведення сільськогосподарського господарства.

"Аграрний реєстр покликаний спростити комунікацію між владою та агровиробниками, та мінімізувати необхідність безпосереднього контакту з чиновниками. Через особистий кабінет агровиробник зможе ефективно та швидко комунікувати з органами державної влади, слідкувати за новинами, державною підтримкою, ділитися інформацією", - наводяться в повідомленні слова заступника міністра розвитку економіки Інни Мєтєлєвої.

За її словами, реєстр допоможе аграрію відстежувати всю інформацію про своє господарство в трьох реєстрах, а у своєму особистому кабінеті - бачити, скільки в нього є землі, чи не зникла земельна ділянка, чи не з'явився новий власник тощо. Також буде створено умови для отримання державної підтримки через сервіс в особистому кабінеті онлайн.

"Ще однією важливою перевагою реєстру є те, що інформація, яка міститься в ньому, сприятиме отриманню банківського кредитування. Вивчаючи кожного суб’єкта господарювання, фінансова установа, користуючись цим реєстром, розумітиме, з ким має справу. Це підвищить шанси агровиробника на отримання кредиту. Комерційні банки бачитимуть елементарну декларативну фінансову звітність, історію позичальника, якими програмами державної підтримки він користується тощо", - зазначили в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА