08:25 03.09.2020

У Грузії посилили правила виїзду громадян в Європу

2 хв читати
У Грузії посилили правила виїзду громадян в Європу

Парламент Грузії на пленарному засіданні в середу затвердив у третьому, остаточному читанні нові правила для виїзду громадян в країни Шенгенської зони Європи.

Згідно зі змінами, внесеними до закону "Про порядок виїзду громадян Грузії з Грузії і в'їзду до Грузії", громадянина можуть не випустити з країни, якщо у нього немає біометричного паспорта, термін дії якого дійсний ще не менше трьох місяців після повернення на батьківщину.

Крім того, громадянину Грузії можуть відмовити у виїзді в тому випадку, якщо у нього відсутні зворотний квиток або бронь на цей квиток, або той не забронював готель або немає точної адреси проживання приймаючої його людини в країні Шенгенської зони. Причиною відмови у виїзді може послужити і відсутність страховки, а також недостатня кількість грошових коштів.

Пакет поправок передбачає також введення кримінальної відповідальності за організацію видачі підроблених довідок або документів за гроші громадянам Грузії для отримання притулку в іноземній державі. Подібна дія буде каратися позбавленням волі на строк від двох до шести років, а при наявності обтяжуючих обставин - від трьох до восьми років.

Причиною прийняття таких жорстких заходів стало збільшення кількості претендентів притулку з Грузії в ЄС. Раніше стурбованість з цього приводу висловили Німеччина, Франція, Швеція, Ісландія, які закликали владу Грузії вжити відповідних заходів.

Нові правила почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Безвізовий режим в Шенгенській зоні Євросоюзу був введений для Грузії з 28 березня 2017 року. Громадяни Грузії можуть перебувати в країнах Шенгенської зони без візи протягом 90 днів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю "націоналізації" нерухомості українців на тимчасово окупованих територіях - Центр нацспротиву

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА