08:01 14.02.2019

Проїзд у всіх видах муніципального транспорту Києва можна оплатити е-квитком

3 хв читати
Проїзд у всіх видах муніципального транспорту Києва можна оплатити е-квитком

Оплатити проїзд у муніципальному транспорті Києва дозволено за допомогою єдиного електронного квитка, який продається в касах 10 станцій столичного метрополітену, а також за допомогою "картки киянина", повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"Уже сьогодні оплатити проїзд в будь-якому комунальному громадському транспорті можна за допомогою єдиного квитка, транспортної картки Kyiv Smart Card, Картки киянина, паперового квитка з QR кодом або QR коду, згенерованого в кабінеті киянина", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в середу.

Як повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, відповідаючи на питання журналістів, для того, щоб здійснити оплату в салоні наземного транспорту потрібно піднести картку або квиток до валідатора, а в метрополітені - до зчитувального пристрою на турнікеті.

За його словами, на сьогодні набули і користуються транспортною карткою Kyiv Smart Card вже близько 2 тис. киян.

"Станом на 13 лютого 2019 весь наземний муніципальний транспорт уже обладнаний бортовими комп'ютерами і валідаторами. Валідаторами обладнані 1326 одиниць наземного транспорту. У 68 вестибюлях київського метрополітену модернізовано 76 турнікетів - вони позначені написом Kyiv Smart Card. Згодом до оплати проїзду ми плануємо підключити і розрахунок банківською карткою", - зазначив Ю.Назаров.

Він розповів, що придбати Kyiv Smart Card вже можна на станціях метро "Хрещатик", "Театральна", "Майдан Незалежності", "Академмістечко", "Лісова", "Арсенальна", "Теремки", "Видубичі", "Сирець" і "Почайна".

Продажі на інших станціях метро планують почати найближчим часом. Наразі поповнити карту можна в Особистому кабінеті киянина (https://my.kyivcity.gov.ua/), в касах зазначених десяти станцій метрополітену та в боксах самообслуговування Ibox. Згодом придбати і поповнити транспортну карту буде можливо в терміналах самообслуговування, розташованих у всіх вестибюлях КП "Київський метрополітен" і на станціях швидкісного трамвая, касах Т-кіосків, окремо поповнити - в мобільному додатку Kyiv Smart City, терміналах 2click, на сайтах iPay і Portmone.

"А ось пільговики мають оформити "Муніципальну "Картку киянина". Її можуть отримати ті, у кого є пільги на виплати з бюджету Києва, хто офіційно працевлаштований в столиці, переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, учні шкіл та вузів, а також їхні батьки та опікуни. Для отримання картки необхідно подати заявку в банк учасника проекту - АТ "Ощадбанк" і надати пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право на отримання картки, документ про надання пільг (при наявності). Підкреслюю, що під час валідації пільговиками в транспорті картки киянина - гроші за проїзд не стягуються", - пояснив Ю.Назаров.

Він додав, що валідація картки киянина необхідна для обліку кількості пільгових перевезень. Так, за словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, до лютого 2019 було провалідовано 1,7 млн пільгових перевезень. За допомогою транспортної карти було здійснено більше 7 тис. платних перевезень.

Перевіряють факт оплати пасажиром транспортної послуги контролери за допомогою спеціального приладу інспекції. Так, при здійсненні контролю оплати проїзду контролер переводить систему і транспортні термінали в режим контролю і спеціальним приладом перевіряє факт оплати пасажиром транспортної послуги перевізника.

"Коли ви підносите карту до валідатора, ви отримуєте повідомлення, що прохід дозволений і ви можете скористатися послугами транспорту після того, як ви "завалідувались". Є група контролерів, у них є зчитувальні пристрої, вони заходять в транспортний засіб (наразі блокується бортовий комп'ютер і, звичайно, валідатори), беруть вашу картку, підносять до зчитувального пристрою, і стає зрозумілим, ви оплатили поїздку чи ні", - пояснив Ю.Назаров.

Як підкреслив директор Департаменту, дослідну експлуатацію електронного квитка планують закінчити восени 2019, до того ж часу пасажири можуть користуватися і жетонами, і талонами для проїзду в наземному транспорті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ не запрошено на 80-річчя дня висадки в Нормандії - Reuters

Трамп став першим колишнім президентом США, засудженим за тяжкі злочини - AP

По Новобаварському району Харкова вдарили 5 балістичними ракетами, троє загиблих - прокуратура

Кількість загиблих у Харкові зросла до 3, постраждалих - до 16 - Синєгубов

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 13, дві людини загинули - голова ОВА

На решті напрямків фронту ситуація стабільно напружена, але контрольована - Генштаб ЗСУ

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 12, є інформація про одного загиблого - мер

У Харкові вже 8 постраждалих внаслідок ракетних ударів - голова ОВА

На фронті відбулося 100 бойових зіткнень, найважча ситуація на Курахівському та Покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Ворожий удар спричинив пожежу і руйнування житлового будинку в Харкові, під завалами можуть перебувати люди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА