До АМКУ подали заяву про антиконкурентні порушення Укравтодору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До АМКУ подали заяву про антиконкурентні порушення Укравтодору

Фондовий ринок
233
Від Антимонопольного комітету вимагають розпочати розслідування проти Укравтодору за статтею 15 закону “Про захист економічної конкуренції”.
Про це йдеться у зверненні ГО “Ліга антитрасту” до АМКУ від 14 травня 2020.
“Державне агентство автомобільних доріг України публічно декларує плани по усуненню з ринку багатьох компаній. Для цього Укравтодор використовує дискримінаційні вимоги до одних підрядників, скасовує тендери, які виграють не фаворити.
Також Держагенство рекламує на своїх сторінках кілька компаній з Національної асоціації дорожників України, що є сигналом для учасників ринку про підтримку владою обраних підрядників”, – йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що фаворитами Укравтодору в останні роки є такі фірми, що за даними державного порталу “Spending” з 2018 року по травень 2020 отримали найбільше коштів по оплаченим контрактам: ТОВ “Автомагістраль-Південь” (12,06 млрд грн), ТОВ “Онур конструкціон інтернешнл” (4,49 млрд грн), ТОВ “Росдорстрой” (3,91 млрд грн), ТОВСУНП “Автострада” (2,62 млрд грн), ТОВ “Техно-Буд-Центр” та ТОВПБС” (по 2,50 млрд грн).
“Антимонопольний комітет і раніше починав такі розслідування проти інших органів влади, наприклад, Мінюсту, Державіаслужби, Міністерства інфраструктури чи Фонду державного майна. Окремі з цих розслідувань завершились, державні органи виправили свою поведінку на проконкурентну та усунули наслідки порушення. Ми розуміємо, що антимонопольники не можуть оштрафувати державний орган за діяльність в інтересах приватних компаній. Тому впевнені, що надані нами дані про діяльність Укравтодору ляжуть в основу розслідування, яке допоможе роботі правоохоронних органів”, – каже засновниця “Ліги антитрасту” Агія Загребельська (держуповноважена АМКУ в 2015-2019 роках).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас