07:44 02.10.2018

За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України, без втрат

2 хв читати
За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України, без втрат

За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в тому числі 4 рази із застосуванням забороненої мінськими домовленостями зброї, втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

"Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ, в тому числі - 4 рази із застосуванням озброєння, забороненого мінськими домовленостями ... Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", - йдеться у зведенні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у вівторок вранці.

За минулу добу бойовики здійснювали обстріли українських позицій поблизу населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединський і Широкине.

Незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил біля населеного пункту Водяне вони обстріляли з мінометів 120-го і 82-го калібрів, а по опорних пунктах у Луганського двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм. Також по захисниках Луганського бойовики застосовували озброєння бойових машин піхоти.

За даними української розвідки, за минулу добу четверо бойовиків знищено і шестеро отримали поранення.

"Також учора ввечері російські окупанти цинічно, порушуючи будь-які правила ведення війни і норми загальнолюдської моралі, здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов'ї з артилерії калібру 122-мм, а також мінометів 82-го і 120 го калібру, витративши всього 31 артилерійський снаряд та 16 мін. Обстріл вівся не по позиціях ЗС України, а по житловому сектору населеного пункту. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ поки уточнюються представниками української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ", - підкреслили в прес-центрі штабу ООС.

З початку поточної доби НВФ тричі обстріляли позиції ООС. На Маріупольському напрямку - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї навколо населених пунктів Водяне і Лебединський, а по опорних пунктах українських військ в районі Кримського - також з гранатометів. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА