RU
 

Макрон: Євросоюз - це не супермаркет

Українська служба DW,  26 жовтня 2018, 10:45
0
305
Макрон: Євросоюз - це не супермаркет
Фото: Imagо
Еммануель Макрон закликав "Вишеградську четвірку" дотримуватися цінностей ЄС

Французький президент Еммануель Макрон закликав країни "Вишеградської четвірки" бути солідарними із Європейським Союзом у питанні біженців, а не лише користуватись перевагами блоку.

Президент Франції Еммануель Макрон, перебуваючи із візитом у Словаччині та Чехії, застеріг країни "Вишеградської четвірки" щодо неприпустимості відмови від цінностей Європейського Союзу. "У нас є спільне право на єдність і солідарність. Ми не можемо користуватись європейським бюджетом, не проявляючи солідарність у міграції", - заявив він в інтерв'ю, опублікованому у п'ятницю, 26 жовтня, чотирма газетами у Чехії, Польщі, Словаччині та Угорщині.

Макрон підкреслив, що Євросоюз - "це не супермаркет" і "не вулиця з одностороннім рухом ", а "взаємне зобов'язання". Він попередив, що спроби країн-членів ЄС скоротити внески до загального бюджету можуть підірвати єдність блоку. "Якщо ми хочемо вбити Європу, ми повинні продовжувати так само", - зазначив він.

Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина входять до "Вишеградської четвірки". Вони виступають проти солідарного розподілу біженців в межах Європейського Союзу.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі