07:17 13.11.2020

Коронавірус продовжує стрімко поширюватись Європою

4 хв читати
Коронавірус продовжує стрімко поширюватись Європою

У країнах Європи продовжують фіксувати стрімкі темпи поширення коронавірусу COVID-19, добові показники зараження і летальності серед інфікованих б'ють рекорди.

В Італії третій день поспіль фіксують рекордний з 6 квітня показник добової смертності серед людей з коронавірусом - за останні 24 години померли 636 інфікованих, повідомляє Міністерство охорони здоров'я країни. Це на 13 випадків більше порівняно з показником напередодні, який також вважався рекордним. Попередній максимальний показник за другу хвилю COVID-19 в країні був зафіксований 10 листопада і склав 580.

Добовий приріст випадків зараження коронавірусом також зріс - виявлено ще 37 тис. 978 заражень, напередодні цей показник був більш ніж на 5 тис. нижче (32 тис. 961).

Найбільш епідеміологічно несприятливим регіоном в Італії залишається область Ломбардія - там за добу діагностували 9 тис. 291 випадок коронавірусу, що значно вище, ніж напередодні (8 тис. 180).

Всього в Італії з початку пандемії виявлено понад 1 млн заражень, більш ніж 43,5 тис. інфікованих померли. При цьому понад 387 тис. хворих видужали. Понад 635 тис. жителів країни хворіють.

В Італії обговорюється можливість введення загальнонаціонального режиму самоізоляції. Очікується, що відповідне рішення може бути прийнято урядом, якщо до 15 листопада не буде ознак поліпшення ситуації. Нині самоізоляція в тому чи іншому вигляді діє в окремих областях Італії.

У Франції вірус також не зменшує темпів поширення. За добу в країні виявили 33 тис. 172 випадків заражень, що більш ніж на 10 тис. вище показника у вівторок (22 тис. 180). При цьому, слід зазначити, що сьогоднішній показник набагато нижче, ніж раніше зафіксовані цифри в 58-60 тис. випадків. Рекордний показник припав на суботу - 86 тис. 852 випадки.

Також за останні 24 години в країні померли 425 людей з коронавірусом, майже на 100 вище, ніж було зареєстровано в середу.

Таким чином, всього в країні з початку пандемії діагностовано майже 1,9 млн випадків зараження, понад 42,9 тис. хворих померли. У лікарнях нині перебувають понад 32 тис. інфікованих. Тим часом, майже 135 тис. французів успішно одужали, перехворівши коронавірусною інфекцією. Зараз в країні хворіють понад 1,6 млн осіб.

Влада Великої Британії в четвер повідомила про рекордну з початку пандемії кількість хворих: в країні за добу виявили 33 тис. 470 випадків зараження, що на 10 тис. 520 більше, ніж днем раніше.

Виступаючи на брифінгу стосовно коронавірусу професор Стівен Повіс заявив, що після закінчення періоду локдауну 2 грудня країна не зможе повністю повернутися до звичного життя.

"Ми не повернемося повністю до нормального життя - буде необхідність в інших заходах, тому що поки вірус все ще є, нам потрібно забезпечити збереження максимального низького рівня інфікування, наскільки це можливо, і скорочення можливості передання вірусу", - сказав Повіс.

При цьому він не уточнив, якими саме повинні бути ці заходи, оскільки, за його словами, про це "поки зарано говорити".

Всього за час пандемії в Великій Британії діагностовано понад 1,2 млн випадків зараження, кількість летальних випадків серед інфікованих перевищує позначку в 50 тис.

Тим часом, в Австрії за добу виявили 9 тис. 262 випадки зараження коронавірусом. Днем раніше ці показники становили 9 тис. 105, а ще більше попередній максимальний показник - за другу хвилю епідемії в країні - був зафіксований минулої суботи і склав 8 тис. 241. Між тим, нагадують західні ЗМІ, пікові значення в першу хвилю епідемії досягали 1050 випадків за добу в березні.

За час пандемії в Австрії виявили 181 тис. 642 випадки хвороби, 1 тис. 608 осіб померли. Понад 107,8 тис. австрійців одужали після хвороби. Зараз хворіють понад 72 тис. людей.

Раніше австрійська влада попереджала, що при тенденції в 6 тис. випадків COVID-19 за добу, лікарні країни будуть переповнені. Також приблизно два тижні тому влада ввела частковий режим ізоляції - комендантську годину з 20:00 до 6:00 за місцевим часом, заборону для ресторанів, кафе і барів працювати крім як навинос, закриття театрів і музеїв.

Влада Греції в четвер зафіксувала рекордний за час пандемії добовий приріст випадків коронавірусу - виявили 3 тис. 316 нових заражень. Напередодні цей показник склав менше 3 тис. - 2 тис. 752.

Крім того, за даними Міністерства охорони здоров'я країни, зареєстрували ще 50 випадків смерті серед інфікованих COVID-19.

Таким чином, загальна кількість виявлених випадків заражень коронавірусом в країні за час пандемії перевищує позначку в 66 тис., кількість летальних випадків серед інфікованих досягла 959.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА