RU
 

На Київщині пацієнтам з COVID-19 не вистачає місць у лікарнях

Корреспондент.net,  10 вересня 2020, 18:24
0
695
На Київщині пацієнтам з COVID-19 не вистачає місць у лікарнях
У Київській області для пацієнтів з COVID-19 не вистачає ліжок

Також відчувається брак медичного персоналу, оскільки багато або перехворіли на коронавірус, або звільнилися.

 
У Київській області хворим на коронавірус не вистачає місць у лікарнях, а також медичного персоналу. Про це пише hromadske у четвер, 10 вересня.
 
Зокрема, 93-річному пацієнтові з двобічною пневмонією із Софіївської Борщагівки відмовили в госпіталізації.
 
"Сьогодні для тих, хто з підозрою, немає жодного місця. - Але у нього двостороння пневмонія, 70% ураження легень, що мені з ним робити, нехай помирає вдома? - Я не знаю, що з ним робити, хто його візьме", - говорили сімейний лікар і диспетчер швидкої допомоги.
 
Пацієнт не здавав ПЛР-тест на коронавірус, і диспетчер пояснила лікарю, що вільних місць у лікарнях для людей з підозрою на COVID-19 на той момент не було.
 
При цьому заступник голови МОЗ Ірина Микичак заявила, що в лікарнях столичного регіону заповнені лише 38% ліжок.
 
Своєю чергою, екс-заступник глави МОЗ у 2016 - 2019 роках Павло Ковтонюк каже, що його джерела в лікарнях спростовують дані офіційної статистики.
 
Лікар Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району Олександр Азаров визнав, що проблеми з місцями для пацієнтів з коронавірусом, дійсно, є.
 
"Зараз ми можемо вмістити не більше 60 хворих, незважаючи на те, що в списках заявлено, що у нас 120 ліжок відведено для пацієнтів з COVID-19", - говорить Азаров.
 
Лікарня вважається найбільшою райлікарнею в Київській області. До них направляють третину пацієнтів з області. Ще з березня інфекційне відділення було заповнене, тому хворих почали відправляти в інші відділення.
 
"Спочатку у нас заповнили терапевтичне відділення, потім урологічне. Зараз залишилися незаповненими хірургічне та травматологічне, більше класти нікуди", - додав Азаров.
 
За словами лікаря, заповнювати решту - два відділення немає можливості, оскільки не вистачає медичних працівників і необхідного устаткування.
 
"Зараз нам не вистачає кисневих редукторів і масок. Кисень є, він розведений, але редукторів всього 20-30, а хотілося б мати їх біля кожного ліжка", - пояснив він.
 
Також серйозною проблемою є і нестача медперсоналу - третина співробітників перехворіла, частина - звільнилася. При цьому місця для хворих із підтвердженим коронавірусом є, бо таких пацієнтів можна класти в одну палату, але з місцями для хворих з підозрою - проблема.
 
"Була ситуація, коли такий хворий був у Софіївській Борщагівці, його не було куди покласти, і людину везли до Миронівки або Кагарлика, це 100-120 км від Києва", - резюмував лікар.
 
Нагадаємо, що в Україні сповільнився приріст COVID-19. Кількість нових випадків зараження, а також кількість видужалих і померлих близькі до показників попереднього дня.
 
Також повідомлялося, що в Києві скоротився приріст коронавірусу. У столиці було виявлено за день 298 випадків зараження, при тому, що напередодні ця цифра становила 310.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: БольницаКиевская областьмедикибольницыврачи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі