RU
 

Нардепи проголосували за дві взаємовиключні правки

Корреспондент.net,  15 грудня 2020, 16:25
0
308
Нардепи проголосували за дві взаємовиключні правки
Фото: Пресс-служба Верховной Рады
Нардепи шукають вихід з правової колізії, яку влаштували

Через правову колізію депутатам, ймовірно, доведеться ще раз голосувати за Бюджетний кодекс.

 
Під час голосування за зміну Бюджетного кодексу Верховна Рада підтримала взаємовиключні правки. Через це було оголошено перерву, документ доведеться переголосовувати. Про це у вівторок, 15 грудня, в Telegram-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.
 
"Рада проголосувала дві взаємовиключні правки до Бюджетного кодексу. Одна правка передбачає збереження 13,44% акцизу на паливо в загальних фондах бюджетів місцевого самоврядування на 1 рік як тимчасовий захід, а друга - на постійній основі. При цьому друга правка не забирає це з доходів держбюджету", - написав Гончаренко.
 
У свою чергу, нардеп Ярослав Железняк повідомив, що виникла правова колізія вплинула на баланс всього Держбюджету 2021 року, у тому числі - на субвенції областям.
 
"У ці хвилини засідає бюджетний Комітет і намагається знайти вихід, як збалансувати бюджет. Також, мабуть, доведеться ще раз повернуться до голосування за Бюджетний кодекс", - написав у Telegram-каналі Железняк.
 
 
 
 
 
 
Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу. Законопроект регулює питання, пов'язані з підготовкою проекту закону про Державний бюджет України на 2021 рік.
 
Також повідомлялося, що сьогодні парламент підтримав відновлення повноцінної роботи Нацагентства з питань запобігання корупції. А також продовжив закон про особливий статус Донбасу.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Радазаконголосование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі