ua en ru

Росіянину, який побив українського туриста, заборонено залишати Туреччину, - МЗС

Росіянину, який побив українського туриста, заборонено залишати Туреччину, - МЗС Ілюстративне фото (flickr.com)

Українське посольство звернулося до прокуратури з клопотанням про хід розслідування справи

Росіянину, якого підозрюють у побитті українського громадянина, туриста Андрія Сови, у результаті якого чоловік помер, заборонено покидати територію Туреччини. Про це РБК-Україна повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Він також поінформував, що українське посольство звернулося до прокуратури з клопотанням повідомити про хід розслідування справи.

"Підозрюваному заборонено залишати територію Туреччини. Посольство звернулося до прокуратури з клопотанням повідомити про хід розслідування справи", - сказав представник МЗС.

Кирилич запевнив, що український консул зробить "всі необхідні дії, які відбуваються у такому випадку".

"Консул виконає усі необхідні дії, які відбуваються у такому випадку", - підкреслив він.

Нагадаємо, помер український турист Андрій Сова, який постраждав під час бійки з росіянином на відпочинку в Туреччині. За інформацією родичів Сови, чоловік помер у суботу близько 10:00.

Повідомлялося, що сьогодні в аеропорту Запоріжжя готувалися прийняти санітарний літак із українцем на борту, проте рейс у результаті був несподівано скасований.

Так, 7 липня у турецькій Аланьї росіянин побив 57-річного українця Андрія Сову. Чоловік у несвідомому стані був госпіталізований у реанімацію, весь цей час він перебував у комі.

Зазначалося, що бійка сталася під час перегляду чвертьфіналу Чемпіонату світу-2018 Хорватія - Росія.