20:15 26.04.2019

Голова КС підтвердив, що зустрічався з адвокатом Богданом, але закон про люстрацію з ним не обговорював

2 хв читати
Голова КС підтвердив, що зустрічався з адвокатом Богданом, але закон про люстрацію з ним не обговорював

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук заявляє, що вже більше ніж 10 років знає адвоката Андрія Богдана, який наразі працює з командою Володимира Зеленського, що переміг на президентських виборах, підтвердив, що зустрічався з ним на початку березня цього року, проте закон про люстрацію з ним не обговорював.

"Я знаю пана Богдана більше ніж 10 років. Він відомий адвокат, професіонал своєї справи. Про зустріч, то вона не була таємницею - таємна це десь підпільно зустріч. А так офіційно він через приймальню попросив про зустріч і ми на початку березня зустрілися. І справді, питання було після ситуації, після нашого рішення про незаконне збагачення. Самі розумієте, піднялася велика хвиля, зокрема і в політичних штабах... про люстрацію ми не розмовляли", - розповів С.Шевчук в ефірі програми "Ваша Свобода" на "Радіо Свобода" в п'ятницю.

За його словами, це було пов'язано з тим, що В.Зеленськму задавали питання дипломати про його позицію і плани через визнання Конституційним Судом неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, й А.Богдан з'ясовував, "як вийти із ситуації, який ухвалити правильний закон новий".

При цьому С.Шевчук наголосив: "Я ніколи ні з ким не обговорюю справи, які перебувають у провадженні".

Як відомо, Конституційний Суд розглядає справу про конституційність окремих положень закону про очищення влади, ухваленого Верховною Радою у вересні 2014 року.

Відповідно до закону особи, які обіймають посади, що підпадають під люстраційну перевірку, мають не пізніше, ніж на 10-й день із початку проведення перевірки в установі подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки (або про застосування до них заборони перебування на посаді, або про те, що вони не потрапляють під перевірку).

Відповідно до закону, заходи з очищення влади вживаються щодо прем'єра, першого віце-прем'єра, віце-прем'єра, керівників центральних органів виконавчої влади, голів Національного банку, Антимонопольного комітету, Фонду держмайна, генпрокурора, голів силових відомств, посадових осіб Збройних сил України, членів вищої ради правосуддя, членів вищої кваліфікаційної комісії суддів, суддів, керівника державної судової адміністрації України, його першого заступника і заступника тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА