11:01 14.08.2019

Порошенко сподівається, що нардепи не ліквідують комітет ВР у справах ветеранів

2 хв читати
Порошенко сподівається, що нардепи не ліквідують комітет ВР у справах ветеранів

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко проти ліквідації парламентського комітету у справах ветеранів і розраховує на те, що народні депутати залишать цей комітет.

"Скорочення комітету у справах ветеранів - це ще один постріл у спину армії. Перший крок до згортання державної політики щодо захисників - соціального захисту ветеранів, членів їх родин, родин загиблих, учасників Революції гідності.. (...) Сподіваюся, що сьогодні у новообраних депутатів вистачить здорового глузду прийняти правильне політичне рішення", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його словами, скорочення цього комітету може призвести до ліквідації Міністерства у справах ветеранів.

У свою чергу обрана народним депутатом парламенту IX скликання, перший віце-спікер ВР VIII скликання Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook розмістила звернення ветеранських рухів, які також проти ліквідації профільного комітету.

"Ми, представники громадських об’єднань, ветеранських та волонтерських організацій та добровольчих батальйонів звертаємось до президента України Володимира Зеленського та народних депутатів України щодо неприпустимості ліквідації комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю", - йдеться у зверненні, підписаному кількома громадськими організаціями та об'єднаннями.

Автори звернення також закликають народних депутатів зберегти цей комітет, забезпечити його ефективну діяльність, обравши до керівництва і складу комітету депутатів, "що мають безпосереднє відношення до ветеранської спільноти та обізнані з проблемами ветеранів".

Як повідомлялося, 9 серпня на засіданні підготовчої депутатської групи партія "Слуга народу" запропонувала зменшити кількість комітетів у Верховній Раді IX скликання з 27 до 22 (їх перелік опубліковано на сторінці цієї політсили у Facebook).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА