18:47 12.03.2020

НБУ рекомендує проти вірусу cashless і дезінфекцію банківських карток

2 хв читати
НБУ рекомендує проти вірусу cashless і дезінфекцію банківських карток

Національний банк України (НБУ) опублікував список заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом, серед яких - дезінфекція платіжних карток, оплата товарів і послуг безконтактно та використання онлайн-банкінгу.

"Саме зараз звичка до розрахунків cashless може стати в пригоді. Так, у цей період можна: замовляти й оплачувати продукти та товари онлайн, не відвідувати банківські відділення та обрати дистанційне обслуговування; здійснювати комунальні платежі за допомогою онлайн-сервісів банків або платіжних операторів", - ідеться в повідомленні НБУ в четвер.

Нацбанк також заявив про готовність вжити додаткових заходів для боротьби з поширенням коронавірусу, зокрема, знезаражувати гривневі банкноти. Регулятор нагадав, що стандартний процес передбачає вилучення готівкових коштів із комерційних банків і їх перерахунок із поверненням потім придатних для використання готівки в подальший обіг та утилізацією непридатних.

"Наш принцип (обробки готівки - ІФ) на період коронавірусу дещо відрізнятиметься. Готівка, що надходить від комерційних банків, два тижні не оброблятиметься, щоб убезпечити наших працівників. Тільки після цього ми оброблятимемо її, і розпочнеться згаданий раніше цикл. Готівка, які прийде з вулиці на другий день, туди не потрапить", - розповів глава НБУ Яків Смолій на брифінгу в четвер.

Він наголосив, що в НБУ достатньо готівки у сховищі, щоб підкріпити комерційні банки й банкомати "нормальною якісною готівкою".

Регулятор зазначив, що на час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі. "Банки сьогодні досить стійкі, високоліквідні та капіталізовані, вони продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів" - заявив Нацбанк.

НБУ також зазначив, що має достатній запас міцності для згладжування валютних коливань: міжнародні резерви України перевищують $26 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА