15:58 10.02.2021

Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK може залишитися в силі після розгляду позову - заступник міністра

2 хв читати
Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK може залишитися в силі після розгляду позову - заступник міністра

Рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про впровадження санкцій щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK та їх блокування може залишитися в силі й після судового розгляду їхніх позовів у Верховному Суді України, оскільки рішення було обґрунтованим, вважає заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

"Заблоковані телеканали вже звернулися до суду, це їхнє законне право звертатися в судовому порядку за захистом. Я переконаний, що державна позиція і рішення накласти санкції залишиться в силі й після судового розгляду. Позиція держави була обґрунтованою", - зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс -Україна" Шевченко під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – "112", NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

До Верховного Суду України надійшли вже три позови, якими оскаржують указ президента, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

У першому позові позивачем є адвокат Павло Попков, а третя особа - телерадіокомпанія "112-ТВ", компанії "Новини 24 години" та "Нові комунікації". Відповідачем у позові зазначено президента, третя особа - РНБО.

У другому позові позивачем є адвокат Олександр Дядюк, а відповідачем Володимир Зеленський.

У третьому позові позивач - харківський юрист, засновник "Чугуївської правозахисної групи" Роман Лихачов. Відповідачем також зазначено Володимира Зеленського, як третю особу - СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА