МВС вирішило спростити процедуру ввезення вживаних авто із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС вирішило спростити процедуру ввезення вживаних авто із США

Особисті фінанси
5135
Міністерство внутрішніх справ (МВС) трохи спростило процес ввезення вживаних автомобілів із США.
Про це інформує Auto24 із посиланням на офіційний сайт відомства.
Зазначається, що в проєкті постанови “Про реєстрацію (перереєстрацію), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів” немає жодних заборон щодо реєстрації битих авто.
Ця постанова дуже обурила українців, і вони навіть створили необхідну петицію, яка була розміщена на сайті президента України. Необхідно було зібрати 25 тисяч підписів та, схоже, відповідної кількості все ж досягнули.
Схоже, МВС дослухалось до українців та вилучило з проєкту постанови про реєстрацію автотранспорту вимогу посвідчувати документи та не реєструвати авто після ДТП.
Окрім того, в цьому пункті пропонувалось офіційно реалізовувати реєстраційні документи на авто, видані за кордоном. В оновленому проєкті таких вимог також немає. Адже жодних змін в пункт 29 Постанови МВС цього разу не вносить.
Утім, новий проєкт постанови ще не ухвалений Кабміном, тож до нього можуть внести правки і перед підписанням.

Довідка Finance.ua:

  • Проект постанови про зміну правил реєстрації авто, один з пунктів якого стосується так званих “битків” з США, перебуває на фінальній стадії – по дорозі в Кабмін.
  • За даними Укравтопрому, у січні-червні 2020 року Україна імпортувала 193,5 тис. легкових автомобілів. Це на 36% менше, ніж за аналогічний період торік.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас