26 вересня 2018, 12:52

Як святкують день народження Президенти

Сьогодні Петру Порошенку 53 роки.

Проте замість відпочинку він має з десяток переговорів та офіційні виступи в ООН. Власне, цьому ніхто не дивується, до хорошого українці швидко звикають і сприймають як даність.

А ще ж зовсім недавно день народження очільника держави сприймався чи не як всенародне свято. Згадаймо як це було...

"Сьогодні у Президента України Леоніда Даниловича Кучми день народження. Привітати Президента приїхали земляки з Чернігівщини та Дніпропетровщини, керівники Верховної Ради, Кабінету Міністрів, глави обласних державних адміністрацій, народні депутати України, діячі культури та мистецтв, колеги, друзі. (на екрані – багато людей, всім жарко, всі з радістю дивляться на новонародженого)," – так іронічно переказувала сюжет центральної програми новин Першого телеканалу Українська правда 9 серпня 2001 року.

В такі дні Форосу в Криму на державну дачу з'їжджалися народні депутати і просто сановиті підлабузники. УП тоді детально аналізувала хто поїхав, а хто не поїхав вітати Леоніда Кучму.

Треба сказати, що дні народження Віктора Ющенка виглядали значно менш барвисто, Але наступний президент Віктор Янукович обійшов навіть Леоніда Кучму.

Гучні п'янки-банкети у Межигір'ї, танці з жінками-політиками і найголовніше – подарунки. Кажуть золотий батон Януковичу подарував голова наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" Владислав Атрошенко. Одне з видань так описувало день народження Гаранта у 2010 році:

"На території держрезиденції накрили столи. Оркестр грав національну музику, а співав кубанський хор. Ювіляр приймав поздоровлення у шатрі. Народ підходив групами по 10 чоловік.

Розважали президента та його гостей Наталя Корольова, Олександр Сєров, Вєрка Сердючка, Тіна Кароль. Також була присутня і відома співачка і актриса Лара Фабіан.
"

А що ж Петро Порошенко? Що робить наш Президент сьогодні на своє 53-річчя?

Виконує свою президентську роботу без жодних банкетів і подарунків. На середу у Порошенка заплановано:

Зустріч з представниками ділових кіл США

Зустріч з представниками єврейських організацій США

Зустріч з Президентом Хорватії К.Грабар-Кітарович

Зустріч з Президентом Арабської Республіки Єгипет А.Ас-Сісі

Зустріч з Президентом Єменської Республіки А.Гаді

Зустріч з Генеральним секретарем ООН А.Гутеррішем

Виступ під час загальних дебатів Генеральної асамблеї ООН

Зустріч з Президентом Турецької Республіки Р.Ердоганом

З днем народження, наш Президент!