День фінансів, 12 лютого: повернення Flexi Plus від Ryanair, створення Боргового агентства та електронної акцизної марки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 лютого: повернення Flexi Plus від Ryanair, створення Боргового агентства та електронної акцизної марки

380
Середа, 12 лютого. Екватор тижня приніс великі плани і очікування.
Масштабне будівництво доріг. Будівництво і ремонт доріг в Україні, заплановане на 2020 рік, буде починатися в кілька етапів. Наприклад, на першому етапі почнуться ті проекти, які вже в перехідному стані або за якими вже пройшли тендери. Інтенсивне будівництво і ремонт доріг державного та місцевого значення в Україні триватиме до листопада 2020 року.
Метро на Троєщину з Вокзальної. Метро на Троєщину хочуть почати будувати з “Вокзальної”. Таку думку висловив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. За його словами, спершу необхідно з’єднати “Вокзальну”, “Лук’янівську” і “Тараса Шевченка”, а після цього вже не важливо, в який бік прокладати метро – Жуляни чи Троєщина.
До речі, ось що чутно про 4G в метро. Інтернет 4G на перших станціях метро має з’явитися вже навесні. Принаймні, про це заявив радник Київського міського голови Максим Бахматов. За його словами, зараз узгоджено всі важливі технічні аспекти з метрополітеном, і операторами була надана необхідна технічна документація. Ось на яких станціях повинен з’явитися 4G Internet в першу чергу.
Боргове агентство для України. Уряд на засіданні ухвалив рішення про створення боргового агентства, повідомив прем’єр Олексій Гончарук. Це нове агентство буде окремим центральним органом виконавчої влади. На думку влади, воно зможе більш комплексно і ефективно використовувати інструменти з управління держборгом. Очікується також, що створення Боргового агентства дозволить уникнути криз ліквідності та платоспроможності на початку бюджетних періодів.
Повернення Flexi Plus від Ryanair. Лоукост в рамках оновлення тарифної лінійки відновив продаж квитків за тарифом Flexi Plus. Переваги тарифу провезення двох речей в ручній поклажі, вибір будь-якого місця, включаючи аварійні або перші ряди в салоні, безкоштовна реєстрація в аеропорту, можливість зміни дати вильоту або маршруту на 1 день без доплат.
Електронна акцизна марка на допомогу. Кабінет міністрів України прийняв рішення ввести електронну акцизну марку. Очікується, що електронна акцизна марка запрацює вже навесні. Нагадаємо, раніше Дмитро Дубілет розповідав, що така марка буде працювати через штрих-код і QR-код. Завдяки цьому державі не доведеться витрачати кошти на окрему IТ-систему, а бізнесу – на додаткове обладнання для зчитування електронних акцизів.
Вагова структура для споживчих цін. Державна служба статистики переглянула вагову структуру для розрахунку індексу споживчих цін. Згідно з повідомленням, вагу продуктів харчування і безалкогольних напоїв зменшено з 45,396% до 44,738%, алкогольних напоїв, тютюнових виробів – з 8,316% до 8,102%. Разом з тим, вагу житла, води, електроенергії, газу та інших видів палива збільшено з 4,874% до 5,421%
День фінансів, 12 лютого: повернення Flexi Plus від Ryanair, створення Боргового агентства та електронної акцизної марки
Без віз ще в одну країну. Кабмін затвердив угоду про взаємне скасування віз з Маршалловими островами. Українці зможуть перебувати на островах без віз до 90 днів протягом 180 днів. Те ж саме можуть зробити громадяни Маршаллових островів, які розташовані в Тихому океані.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас