13:01 16.06.2018

Москалькова відвідала Штиблікова, анонсувала зустріч з Денісовою понеділок

2 хв читати

 Уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала ув’язненого громадянина України Дмитра Штиблікова в колонії в Омську.

"16 червня в Омську уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова спільно з в. о. консула-керівника Консульства України в Новосибірську Олегом Фіногеновим відвідала Дмитра Штиблікова, що відбуває покарання у виправній колонії № 6 УФСІН Росії в Омській області", – повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі омбудсмена.

Т.Москалькова обговорила з ув’язненими умови утримання, зокрема можливість і якість надання медичної допомоги, зазначили в прес-службі.

Після відвідування Д.Штиблікова Т.Москалькова заявила журналістам, що її український колега Людмила Денісова дала згоду на зустріч з нею в понеділок.

"Ми домовилися про зустріч з Денісовою в Москві в понеділок з тим, щоб обговорити всі кроки дорожньої карти мого візиту в Україну громадян Росії і її відвідин тут громадян України, які мають два громадянства", – сказала Т.Москалькова.

Т.Москалькова зазначила, що зустріч має відбутися о 14 годині. Домовленість про це досягнута під час телефонної розмови, стверджує вона.

Раніше повідомлялося, що уповноважені з прав людини Росії та України розраховують відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох країн.

Л.Денісова, яка прибула в РФ, планувала насамперед відвідати українського режисера Олега Сенцова, який тримає голодування вже понад 30 днів. 15 червня Л.Денісова прибула в м.Салехард і попрямувала в Лабитнангі, де в колонії утримується О.Сенцов. Але її не пустили до нього.

"Ми і так маємо право за Консульською конвенцією відвідати Дмитра Штиблікова, тому що він – громадянин України. Ми відвідаємо його і без шоу навколо цього процесу. Але у нас є ще Олег Сенцов, життя якого перебуває під загрозою. Якщо Росія заявляє, що у них в пріоритеті візит до Вишинського (заарештованого в Україні головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського – ІФ), то у нас в пріоритеті візит до Олега Сенцова. Ми запропонували обмінятися візитами і працювати в такому форматі, але відбувається по-іншому", – сказала Л.Денісова.

Л.Денісова також зазначила, що українські консули відвідають російське місто Омськ, де утримують українця Дмитра Штиблікова.

"Оскільки Тетяна Миколаївна (Москалькова – ІФ) вирішила зробити Омськ показовим виступом, а я дізналася, що там буде і губернатор Омської області, та інші, то я у таких заходах участі не беру", – пояснила Л.Денісова.

У РФ Д.Штиблікова, а також Олексія Бессарабова і Володимира Дудка звинуватили в підготовці диверсії на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму. Міноборони України заперечує, що заарештовані є його працівниками.

У листопаді 2017 року суд засудив Д.Штиблікова до п'яти років ув'язнення і штрафу в 200 тисяч рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА